EEM Groepenkasten

vv Zwartemeer speelt gelijk bij Helpman

voetbal vv zwartemeer klazienaveenKlazienaveen –┬áZwartemeer begon goed aan de wedstrijd bij Helpman. Er werd direct veel druk gezet op de defensie van Helpman en daardoor moest Helpman veelvuldig de lange bal hanteren. Tot grote kansen leidde het in eerste instantie niet.

De eerste grote kans was voor Helpman met een uitval. Harrie Gerdes kon de bal echter op de doellijn keren. Na een halfuur kwam Zwartemeer verdiend op voorsprong via Armando Vink. Bas de Jonge zag nog een doelpunt afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Zo werd er gerust met 0-1.

Na rust verzwakte Zwartemeer wat en kwam Helpman beter in het spel. Daar profiteerde Helpman bijna direct van. Een aanvaller kon vrij eenvoudig doorlopen en maakte alleen voor keeper Marc Wesseling geen fout voor de 1-1. Zwartemeer drong daarop weer aan voor een voorsprong. Helpman gaf nu alleen nog maar lange ballen naar voren die veelal niets uithaalden maar ook enkele keren leidden tot gevaarlijke situaties. Zo schoten ze nog een keer op de doellat. In de slotfase gaf Zwartemeer nog een keer alles en moest de keeper van Helpman nog een aantal keren reddend optreden om een goal te voorkomen. De scheidsrechter verzuimde nog een keer een strafschop voor Zwartemeer te geven wegens hands binnen het strafschopgebied van Helpman. Gescoord werd er niet meer zodat de wedstrijd in 1-1 eindigde.

Door de andere uitslagen krimpt de staart van de ranglijst steeds verder in elkaar en is alles voor vv Zwartemeer nog mogelijk, zowel in positieve als negatieve zin. Zwartemeer kan maar 1 ding doen en dat is nog twee keer winnen, te beginnen volgende week zondag bij mede-degradatiekandidaat FC Assen.Back To Top