EEM Groepenkasten

vv Zwartemeer speelt nacompetitie

voetbal vv zwartemeer klazienaveenKlazienaveen – vv Zwartemeer had nog een theoretische kans om zich veilig te spelen in de thuiswedstrijd tegen Ruinerwold. Zelf moest het dan winnen en concurrent Actief mocht dan haar thuiswedstrijd niet winnen van Hoogezand.

Actief won na twee keer te hebben achtergestaan haar wedstrijd met 4-3. Zwartemeer was dus sowieso veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Al dit was bij aanvang van de wedstrijd uiteraard niet bekend. Men zou dus een fel Zwartemeer verwachten dat vocht voor haar laatste kans. Het leek wel of de spanning de spelers teveel was, vooral in de eerste helft bakte men er weinig van. Ruinerwold dicteerde het spel maar kwam goedkoop aan de doelpunten. De eerste kwam uit een corner die een geheel vrijstaande Ruinerwoldspeler bereikte in de 5 meter. Deze hoefde er in principe alleen maar tegenaan te lopen voor de 0-1. De 0-2 kwam door defensief gestuntel om een bal weg te ruimen, de bal werd gemist en een speler van Ruinerwold mocht binnenschieten voor de 0-2. Zwartemeer stelde daar nauwelijks iets tegenover zodat er gerust werd met 0-2.

Tweede helft

In de tweede helft probeerde Zwartemeer de bakens te verzetten en drong aan op het Ruinerwold doel. Ruinerwold kreeg vervolgens ruimte om te counteren en uit zo’n counter zag de scheidsrechter een overtreding. Vervolgens blunderde de scheidsrechter door een strafschop te geven in plaats van een vrije bal buiten de 16. Het kadootje werd door Ruinerwold verzilverd voor de 0-3.

Het viel Zwartemeer te prijzen dat het vervolgens wel doorvocht voor een beter resultaat. Het was weer Herald Heijnen die de eerst goal maakte met een afstandsschot. Thyrann Lambers maakte nog de 2-3 maar verder kwam Zwartemeer niet meer.

Nacompetitie

Zwartemeer wacht een dubbele confrontatie met Titan in de 1e ronde van de nacompetitiestrijd, eerst 17 mei thuis en op 24 mei uit. Deze week zal Zwartemeer gebruiken om de rug te rechten en zondag vol strijdlust op het veld te staan. Hopelijk zal een ruime supportersschare onze jongens daar bij steunen.Back To Top