EEM Groepenkasten

vv Zwartemeer verslaat Peize in eerste duel na winterstop

Voetbal vereniging vv Zwartemeer Klazienaveen

Klazienaveen – In het eerste duel na de winterstop moest Zwartemeer thuis aantreden tegen Peize. Herald Heijnen had zich in de winterstop weer aangesloten bij de selectie van de nieuwe trainer Jans Zwiers.

Zwartemeer legde Peize gelijk de wil op en drong aan. Het doelpunt kon niet uitblijven en reeds in de 8e minuut maakte Marc Dekker de 1-0. Na het doelpunt klom Peize wat meer uit de schulp maar was geen schim van de ploeg met het frisse combinatiespel van de heenwedstrijd in Peize. Na een halfuur was het echter weer Marc Dekker die scoorde voor de 2-0. Peize begon zich nu echt te verweren en kreeg twee goede kansen om een doelpunt te maken maar verzuimde te scoren. Het was echter Zwartemeer dat de beste kansen kreeg met een grote kans voor Marc Dekker om de wedstrijd voor rust al op slot te doen. Het bleef echter bij 2-0 met de rust. De rust die Maurice Heine niet haalde, hij viel uit met een snee in zijn lip en moest naar de huisartsenpost om gehecht te worden.

Na rust had Peize het meeste balbezit en dwong Zwartemeer tot verdedigen. Peize kon zich echter geen kansen creëren. Het was weer Zwartemeer met de beste kansen maar zowel Bas de Jonge als Armando Vink waren te onnauwkeurig in de afwerking om opgelegde kansen te verzilveren. Zo bleef de wedstrijd meer spannend dan fraai totdat in de 79e minuut Marc Dekker zijn 3e goal liet aantekenen en daarmee de wedstrijd besliste.

Zwartemeer boekte een overwinning die vertrouwen geeft en heeft weer een beetje zicht op aansluiting met de middenmoot. Hopelijk kan een goed vervolg gegeven worden in de uitwedstrijd van volgende week naar Actief.Back To Top