EEM Groepenkasten

vv Zwartemeer wint derby tegen CEC: 0-3

vv zwartemeer seizoen 2015-2016 voetbal klazienaveenEmmer-Compascuum/Klazienaveen – vv Zwartemeer heeft ook haar tweede wedstrijd in deze competitie uit bij CEC gewonnen en wel met 0-3. De overwinning was zwaar bevochten en beide partijen hielden elkaar lang in evenwicht.

In de eerste helft hadden beide partijen kansen om de score te openen. De beste kansen hiervoor waren voor Zwartemeer maar de grootste kans was voor CEC toen hun spits vlak voor rust alleen op keeper Jeroen Lambers afging maar Jeroen niet wist te passeren. Zo bleef het 0-0 bij rust.

Na rust

Na rust ging CEC wat nadrukkelijker op zoek naar een treffer en ging nog feller spelen. De achterhoede van Zwartemeer bleef echter fier overeind en de voorwaartsen van Zwartemeer kregen wat meer ruimte. Hiervan kon Maurice Heine in de 60e minuut profiteren door geheel vrijstaand op de keeper van CEC af te kunnen gaan. Zijn harde schot bezorgde Zwartemeer de voorsprong. CEC ging vervolgens nog nadrukkelijker op zoek naar een treffer maar het werd minder dreigend dan in het eerste deel van de wedstrijd. Vlak voor tijd kreeg Zwartemeer een hoekschop die de bal via het hoofd van Lennart Voss en Ralf Herbers voor de voeten van Jesse Habing deed belanden. Zijn uithaal voor de 0-2 was de genadeklap voor CEC. Even later ging Thyran Lambers op avontuur, CEC kon hem alleen maar stoppen door hem neer te leggen maar de bal kwam precies bij Bas de Vries terecht die vanaf randje 16 uithaalde voor de 0-3.

Een zwaar bevochten overwinning in een wedstrijd die meer spannend dan fraai was. Volgende week wacht Zwartemeer opnieuw een derby in de thuiswedstrijd tegen buurman DVC.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top