EEM Groepenkasten

vv Zwartemeer wint met 2-0 van Zuidwolde

vv zwartemeer 1 seizoen 2015-2016 voetbal klazienaveenKlazienaveen – vv Zwartemeer won gisteren met 2-0 van Zuidwolde en doet daarmee goede zaken in de competitie en de periode.

Beide ploegen begonnen aan een leuke pot voetbal in Klazienaveen met in de beginfase kansen voor beide teams, waarvan de beste voor Zuidwolde was. Langzamerhand in de eerste helft nam Zwartemeer steeds meer het initiatief over en dat leidde in de 24e minuut via een fraai uitgecombineerde aanval via Jesse Habing, Bas de Jonge en Tomas Been tot een doelpunt van Bas de Jonge: 1-0. Vervolgens had Zwartemeer nog wat kleine mogelijkheden om de voorsprong te vergroten.

Zuidwolde bleef een beetje het antwoord schuldig tot aan een moment vlak voor rust. Zuidwolde kreeg een vrije bal op rand van de 16 van Zwartemeer. De ingeschoten bal werd bij de tweede paal op de lijn met de knie gekeerd door Peter Imming. Niemand zag een overtreding, ook niemand van Zuidwolde appelleerde, maar de scheidsrechter zag er een handsbal in en gaf een strafschop. Deze werd gemist door Marcel Linthorst. De scheidsrechter had blijkbaar een afleidend geluid gehoord en besloot de strafschop te laten overnemen. De geëmotioneerde Peter Imming wilde vervolgens verhaal gaan halen bij de scheidsrechter en raakte deze met de borst juist op het moment dat de scheidsrechter een stap naar voren deed. Hierop werd Peter de rode kaart getoond. Een niet slimme emotionele actie van Peter maar de straf van de scheidsrechter was niet gepast. Zo moest Zwartemeer met 10 man verder, in afwachting van de strafschop tegen. De tweede strafschop werd weer genomen door Marcel Linthorst, maar ook deze werd door keeper Justin Verschoor gestopt. Vlak daarna was het rust.

Tweede helft

In de tweede helft werkten de Zwartemeer spelers zich een slag in de rondte om de voorsprong te verdedigen en Zuidwolde had hier geen antwoord op. Zwartemeer maakte zelfs nog de 2-0. De doorgebroken Jesse Habing werd in de 54e minuut vastgehouden terwijl hij alleen op de keeper af kon. De hieruit voortkomende vrij bal, een rode kaart voor Zuidwolde bleef hier wonderlijk genoeg achterwege, werd schitterend ingeschoten door Melroy Hemme: 2-0.

Zuidwolde probeerde vervolgens nog wel aan te zetten, maar was machteloos. In de stand veranderde er niets meer.

Volgende week wacht Zwartemeer het thuisduel tegen Twedo terwijl Zuidwolde thuis moet aantreden tegen koploper Raptim.Back To Top