EEM Groepenkasten

Waak voor inbraak voorafgaand aan en tijdens carnaval

politie inbraken klazienaveen drenthe

Regio – Ieder jaar weer stijgt het aantal woninginbraken voorafgaand aan en tijdens de carnaval. Voorkom een kater en beveilig daarom uw huis!

Al jaren is er een stijging te zien van het aantal woninginbraken in de week voorafgaande aan en tijdens carnaval. Veel mensen zijn in deze periode weinig of niet thuis en daarnaast gaan veel mensen in deze periode op vakantie. De politie is extra alert en vraagt ook anderen extra alert te zijn op verdachte situaties in hun woonomgeving en deze ook bij de politie te melden.

Gelegenheidsdieven

90% van de inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsdieven. Geef ze die gelegenheid niet en beveilig ook uw achterdeuren en ramen volgens de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Controleer voordat u uw huis verlaat, ook al is het nog maar zo kort, of alle ramen en deuren gesloten zijn, ook op de bovenverdieping. Geeft inbrekers geen kans!

Preventietips

Veel inbraken worden overdag gepleegd. Dat is verklaarbaar, omdat steeds meer mensen overdag bezigheden hebben en er dus -gedurende een bepaalde periode- niemand thuis is.
Toch zien we tijdens de zogenaamde donkere dagen in het najaar altijd een stijging van het aantal inbraken. Laat dit niet bij u gebeuren en neem uw maatregelen. Klik hier voor preventietips.Back To Top