EEM Groepenkasten

Waarom heeft niet iedere Drent een NL-Alert over de gladheid ontvangen?

NL-Alert Drenthe Klazienaveen

Drenthe – Gisteren werd vanwege de gladheid in heel Drenthe, Groningen en Friesland een NL-Alert uitgegeven. Lang niet iedereen heeft deze NL-Alert echter ontvangen. Het regende daarom klachten van mensen die niets hadden ontvangen. Hoe is dat mogelijk?

Ook bij RTV Drenthe kwamen verschillende reacties binnen van mensen die geen NL-Alert hadden ontvangen. In sommige gevallen kwam die melding een stuk later. Ook op Twitter waren er veel reacties van verbaasde mensen.

NL-Alert

NL-Alert is een alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert worden mensen gewaarschuwd over een noodsituatie. Gisterochtend met de gladheid werd het systeem voor het eerst in zo’n grote regio gebruikt.

Geen storing

Volgens een woordvoerder van het Ministerie van Veiligheid en Justitie waren er geen problemen met NL-Alert. Het bericht zou vanuit het systeem goed zijn verstuurd. Het probleem ligt derhalve bij de ontvanger.

Problemen bij ontvanger

De Meldkamer Noord-Nederland, in dit geval de verzender, bepaalt voor welke regio het waarschuwingsbericht is bedoeld. Bevindt iemand zich net tussen twee regio’s in, dan kan het zijn dat diegene geen bericht ontvangt. Ook kan een probleem met de provider er de oorzaak van zijn dat het bericht niet wordt ontvangen. Een andere mogelijkheid is dat de telefoon niet goed is ingesteld.

Geen ontvangst op 4G

NL-Alert is op dit moment alleen beschikbaar voor 2G- en 3G-netwerken. Mensen die gebruik maken van het 4G-netwerk ontvangen derhalve geen berichten van NL-Alert. Volgens het ministerie zal het systeem in de loop van dit jaar ook geschikt zijn voor 4G en eventuele toekomstige netwerken. klaar te maken voor 4G en eventuele toekomstige nieuwe netwerken.

Kijk voor meer informatie op de website van NL-Alert.

(Bron: rtvdrenthe.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top