EEM Groepenkasten

Waarom je op vakantie moet naar Turkije

side star resort turkije klazienaveen

Turkije is het land van de all inclusive vakanties maar wat als er veel meer te doen en te beleven is dan alleen de hele dag op het resort door brengen voor een onbezorgde vakantie. Wat je ook onderneemt alles is beter dan de hele dag op de zelfde plek te blijven hangen en niet iets van het land te gaan zien.

Turkije is een prachtig mooi land en dat komt door de geschiedenis in het land. U kunt ook kiezen voor een combinatie. Als u een vakantie boekt naar het Star Resort dan kunt genieten van luxe en u kunt hele leuke uitstapjes maken!

Jaren heeft het land onder grote druk gestaan maar hieruit zijn mooie dingen uit voort gekomen zoals vele archeologische opgravingen of andere opzienbarende bezienswaardigheden. Heel veel toeristen weten niet wat ze missen als ze alleen voor de zon en de all inclusive formule naar Turkije afreizen. Naast de prachtige archeologische opgravingen en andere opzienbarende bezienswaardigheden heeft Turkije diversiteit aan verschillende kustlijnen, een fantastische natuur en veel pittoreske dorpjes waar de echte Turkse sfeer geproefd kan worden.

Nederlandse toeristen boeken massaal een vakantie naar de Turkse Riviera of één van de andere populaire vakantiestreken in Turkije aan de kust. Het mooie aan Turkije is dat de bezienswaardigheden, prachtige natuur, pittoreske dorpjes en archeologische opgraving niet ver van de badplaatsen zelf gelegen zijn, sterker nog sommige bezienswaardigheden liggen pal in één van de badplaatsen. Het kan betrekking hebben tot een archeologische opgraving of natuurschoon. Als een bezienswaardigheid in de buurt aanwezig te bezichtigen is dan zou het toch een zonde zijn als deze links gelaten word en je helemaal geen idee hebt in welk bijzonder gebied van Turkije je bent geweest.

Winkelstraten weet iedereen te vinden maar de bezienswaardigheden

Toeristen weten meestal de winkelstraten, de lokale markten en de moskeeën te vinden maar zelfs in de buurt van het centrum, de lokale markt en de moskee zijn bezienswaardigheden te bezichtigingen die te maken hebben met de oude geschiedenis van het land. Er zijn meerdere badplaatsen waar je zoveel meer kunt doen dan alleen genieten van je all inclusive Turkije vakantie, die wij je niet willen onthouden. Lees hieronder welke badplaatsen veel meer te bieden hebben voor je Turkije vakantie.

1. Side, antieke havenstad in Pamphylië

Side is vandaag de dag één van de populairste vakantiebestemmingen van Turkije aan de Turkse Riviera. Wat heel veel toeristen niet weten is dat Side vroeger een antieke havenstad is geweest. In de hele stad zijn restanten vanuit de geschiedenis te zien. Er zijn bijvoorbeeld restanten van een Griekse tempel te zien, een antiek theater, De stadspoorten van het oude Side en nog veel meer. In side zijn ze nog steeds bezig om opgravingen bloot te leggen en als je in Side verblijft tijdens je all inclusive vakantie is het een must om het oude Side te bewonderen. Wil u een leuk hotel boeken in Side? Kies dan voor het Golden Beach Resort in Side. Dit is een vijssterren hotel. Het eten en de faciliteiten zijn uitstekend!

2. Ölüdeniz, het paradijs van Turkije

Wil je genieten van meer dan alleen je all inclusive resort en heb je jezelf altijd al eens willen wanen in een paradijs? Boek een vakantie naar Ölüdeniz. Dit is het mooiste stukje Turkije wat je je maar kan bedenken. Het is een rustige badplaats in een prachtig mooie omgeving en met de hagelwitte zandstranden en de azuurblauwe zee waan je je hier in het Paradijs. Ölüdeniz wordt ook wel The Blue Lagoon genoemd. Deze bijzonder mooie bestemming in Turkije is niet alleen geliefd bij strand en natuurliefhebbers het is ook enorm populair bij paragliders omdat de Blue Lagoon dan van boven af te bewonderen is. Het is de meest gefotografeerde plek van bovenaf in Turkije. Wil je dit moois zelf aanschouwen? Dan weet je waar je vakantie het volgende vakantie seizoen naar toe gaat.

3. Bodrum, de stad die in de 6e eeuw voor Christus door de Dorische Grieken gesticht werd

Aan de zuidwestkust van Turkije ligt Bodrum. De tegenwoordig populaire badplaats heeft een ontzettend lange voorgeschiedenis en deze geweldig mooie geschiedenis is nog steeds terug te vinden in veel delen van de stad. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de fundamenten van het Mausoleum van Halikarnassos en de Petrusburcht, met het onderwatermuseum. Naast de prachtige oudheid heeft Bodrum ook een fantastische jachthaven waar het zien en gezien worden is. De jet-set komt hier massaal naar toe en dit is min of meer een extra bezienswaardigheid geworden.

Beleef Turkije op een andere manier

Een vakantie naar Turkije heeft zoveel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Het blijkt maar weer uit de korte samenvattingen hierboven van drie populaire bestemmingen in Turkije. Iedere badplaats heeft wel ergens in de buurt één of meerdere bezienswaardigheden. Kom van het luxueuze resort af en ervaar het echte Turkije door erop uit te trekken.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top