EEM Groepenkasten

Waarschuwing: bedrieglijk ‘echt’ lijkende valse e-mail ING

fraudehelpdeskKlazienaveen – Vandaag kwamen er via meerdere e-mailadressen op de redactie deze onderstaande bedrieglijk ‘echt’ lijkende valse e-mail namens de ING-bank binnen.

Trap hier niet in en klik absoluut niet op één van de in deze e-mail aangeboden links. Ook staan er een paar fouten in de tekst. Wellicht overbodig om te melden, maar de ING-bank of welke andere bank dan ook, zal zijn clientèle nooit en te nimmer op de onderstaande wijze benaderen. Hieronder de inhoud van de valse e-mail, voor de veiligheid zijn de werkende links uitgeschakeld:

——————————————————————————————————————————————————

< uitgeschakeld>

Geachte klant,

Uw betaalpas is wellicht in contact gekomen met oplichters die uw betaalpas hebben proberen te skimmen. Er is een opmerkelijke winkel transactie poging geweest afgelopen donderdag 4 augustus 2016 om 4:48:56 PM GMT in de stad Samokov, Sofia in Bulgarije die onmiddellijk is geweigerd. Skimmen is een vorm van fraude, waarbij criminelen de magneetstrip van een betaalpas kopiëren en de pincode bemachtigen op het moment dat er een betaaltransactie in de winkel of bij een geldautomaat.

Dit kunt u doen
Uit voorzorg advieseren wij u een nieuwe betaalpas aan te vragen. <uitgeschakeld> Bescherm voortaan uw codes met uw hand of met uw portemonnee als u deze intoets.

Wat is skimmen?
Bij skimmen proberen criminelen gegevens van je bankpas te kopiëren. Het doel daarvan is om later die gegevens zelf te gebruiken of door te verkopen aan andere criminelen om zo veel geld van je rekening af te schrijven. Dat kan doordat ze de magneetstrip van je bankpas kopiëren en je pincode afkijken (met behulp van een camera). Om de magneetstrip te kunnen kopiëren en de pincode (met een camera) af te kunnen kijken, moeten ze eerst een apparaatje bevestigen op de pinautomaat bij de bank of in een winkel.
De skimapparatuur wordt zo gemaakt dat het verschil nauwelijk te zien is tussen een gewone pinautomaat en een automaat met skimapparatuur. De gegevens van de magneetstrip kunnen ze vervolgens op een eigen blancopasje kopiëren en zo hebben ze een bankpas met werkende pincode die ze kunnen gebruiken voor transacties.

Hoe weet je dat je slachtoffer bent geworden?
Wanneer je regelmatig je (digitale) bankafschriften bekijkt, zul je snel genoeg merken dat je slachtoffer bent geworden van skimmen.
Je zult dan ontdekken dat er (meestal herhaaldelijk) bedragen van je rekening afgeschreven worden, waar je geen idee van hebt waar voor het is en naar welke instantie het gaat. Zo zal het vaak een buitenlandse omschrijving hebben, omdat skimmen een internationale manier van frauderen is. Het is daarvoor dus wel belangrijk dat je regelmatig je afschriften bekijkt of je internetbankieren opent.

Heeft u vragen? Klik hier <uitgeschakeld> voor meer informatie.

Met vriendelijke groet,
ING

<uitgeschakeld>
Dit bericht is afkomstig van ING Bank N.V., statutair gevestigd te Amsterdam, Handelsregister nr. 33031431.
Deze e-mail is automatisch verstuurd. Beantwoorden op deze e-mail is niet mogelijk.


Hebt u er toevallig wel op geklikt omdat de e-mail zo echt leek? Neem dan contact op met de Fraude Helpdesk!

NATIONALE HELPDESK VOOR VRAGEN EN MELDINGEN OVER FRAUDE
Bent u slachtoffer van fraude? Meld het bij de Fraudehelpdesk.
Wij zitten voor u klaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Op woensdag vanaf 12.00 uur.
U kunt ons bereiken via 088-7867372 of vul het meldformulier in. Heeft u een valse e-mail gekregen, dan kunt u deze doorsturen naar valse-email@fraudehelpdesk.nl.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top