EEM Groepenkasten

Waarschuwing: Diefstal van pinpas en code in Erica

pinpas pinpassenErica – Gisteren ging er een waarschuwing uit via Facebook over een ‘net uitziend stel’ dat bij een oudere mevrouw in Erica met een smoesje binnenkwam en hierbij zowel de pinpas als de bijbehorende code heeft gestolen.

Terug ontvangen van teveel betaald geld

Een keurig uitziend stel, man en vrouw,  kwamen bij een tante van de schrijfster van het verhaal op Facebook aan de deur. Ze hingen bij de deur een prachtig verhaal op over het terug kunnen ontvangen van een teveel betaald geldbedrag aan huishoudelijke hulp. Hierop liet de mevrouw het stel binnen. Eenmaal binnen gelaten werd na een kort gesprekje aan het slachtoffer gevraagd om een bedrag van één cent te gaan betalen. Hierop werd haar gevraagd om haar rekeningnummer en de bijbehorende pincode te noteren.

Daarna borg het slachtoffer de pinpas op. De ‘dame’ wilde kort hierop de woning graag even van binnen bekijken om te kunnen beoordelen of er eventueel meer huishoudelijke hulp nodig zou kunnen zijn. Op het moment dat het slachtoffer het huis aan de ‘dame’ liet zien heeft de man. die alleen achterbleef, de pinpas met het genoteerde rekeningnummer en pincode uit de opbergplaats genomen en in zijn zak gestoken.

Alert

Kort hierop vertrok het stel. Het slachtoffer begon echter wantrouwig te worden en controleerde daarom de opbergplaats van het pasje. Toen constateerde zij dat de pinpas weggenomen was. Hierop reageerde ze alert door onmiddellijk actie te ondernemen en het pasje te laten blokkeren.

Waarschuwing

  • Laat nooit zomaar onbekenden toe in je woning.
  • Vraag altijd om een ID-kaart of iets van dien aard.
  • Trap niet in smoesjes en blijf alert.
  • Laat nooit een vreemde alleen achter in jouw woning.


Back To Top