EEM Groepenkasten

Waarschuwing: Ga niet in op uitnodiging gratis bellen via Whatsapp

gratis bellen via whatsappWhatsapp gebruikers worden geadviseerd niet in te gaan op het bericht over gratis bellen via de app. Dit bericht is namelijk spam en is niet afkomstig van de populaire berichtendienst zelf, maar van oplichters. Wie de instructies uit het bericht opvolgt zit vast aan een betaalde service, waarschuwt Fraudehelpdesk.nl.

Bellen via Whatsapp

WhatsApp heeft onlangs een nieuwe functie doorgevoerd, waardoor je in de app via internet kan bellen. Oplichters proberen daar nu een slaatje uit te slaan door misleidende berichten te versturen. Het bericht luidt: “Hey, Wil je gratis BELLEN via WHATSAPP? Video bellen en gewoon bellen, maar dan GRATIS! Activeer NU! Ga naar –> whatsapp-calling .net” of iets wat daar op lijkt. Het blijkt om dezelfde oplichters te gaan die eerder al via whatsappcalling.com mensen probeerden op te lichten. Nu doen ze dat via whatsapp-calling.com en whatsapp-calling.net.

Eerst 10 vrienden uitnodigen

Wie naar de site whatsapp-calling.net gaat krijgt een scherm te zien waarop ze tot 31 april gratis toegang kunnen krijgen tot gratis bellen via Whatsapp. Dit is al een eerste teken aan de wand, want april telt maar 30 dagen, geen 31.

Wil je gratis bellen via Whatsapp activeren, dan moet je volgens de site eerst 10 vrienden uitnodigen. Doe je dat, dan doe je dus mee aan de verspreiding van het valse bericht onder je vrienden.

Abonnement plus activatiekosten

Diegene die zich toch laat verleiden om verder te gaan wordt uiteindelijk naar een andere website geleidt. Daar moet je eerst een simpele vraag beantwoorden en vervolgens moet je je telefoonnummer invoeren. Dat moet je echter absoluut niet doen, want als je dat doet, zit je vast aan een dienst die je 12 euro per week plus 3 euro activatiekosten kost.

Advies

Pas dus goed op en gooi dergelijke ongewenste appjes direct weg en stuur ze vooral niet door. Het beste is overigens om sowieso niet op sms’jes of Whatsapp-berichten van onbekende mensen of bedrijven te reageren.

Ben je er onverhoopt toch ingetrapt? Ga dan naar de website van Stichting Gedragscode mobiele diensten voor meer informatie over het stopzetten van het ongewenste abonnement.

(Bron: fraudehelpdesk.nl)Back To Top