EEM Groepenkasten

WAARSCHUWING: Pas op met Wensballonnen!

wensballon klazienaveenKlazienaveen – Het is al weken extreem droog. Eén klein vonkje of vuurtje kan zomaar een enorme (natuur-)brand veroorzaken. Toch zijn er mensen die de afgelopen dagen wensballonnen met een hebben opgelaten.

Wat is een wensballon?

Een wensballon is eigenlijk niets anders anders dan een soort heteluchtballon. Onder de ballon hangt een brander. De brander verwarmt de lucht in de ballon, waardoor deze opstijgt. Dankzij de lichte constructie vliegt de wensballon erg hoog en ver.

Alarmerende berichten

De afgelopen dagen zijn meerdere wensballonnen opgelaten. Op Facebook verschijnen meerdere meldingen van mensen die donderdag- en vrijdagavond meerdere wensballonnen boven Klazienaveen hebben gespot. De ballonnen dobberden richting het Bargerveen. Door de extreme droogte van de laatste tijd kan zo’n vlammetje onder een wensballon kan er zomaar voor zorgen dat zo’n prachtig natuurgebied, een huis, een schuur of elk ander gebied (want alles is gortdroog) in vlammen op gaat!

Pas op met vuur in de natuur

Gelukkig is het dit keer goed gegaan, maar je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren. Daarom nogmaals de waarschuwing: Pas op met vuur in de natuur! Lees ook: Stookverbod in de hele provincie

(Afbeelding: Facebookpagina Brandweer Haaksbergen)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top