EEM Groepenkasten

Waarschuwing: Valse brief van Belastingdienst, zo herken je hem

belasting belastingdienst fiscus aanslagLET OP: Er worden weer valse brieven uit naam van de Belastingdienst verstuurd, waarin de ontvanger wordt verzocht een bepaald bedrag over te maken. Die brieven zijn echter van een andere afzender.

Terugbetalen

In die brief wordt gemeld dat de ontvangen teveel betaalde toeslagen heeft gekregen (meestal is dat € 82,00) en die terugbetaald moeten worden. Daarna wordt er een rekeningnummer genoemd waarop het vermelde bedrag overgemaakt moet worden. De brief lijkt kwa uiterlijk op een normale brief van de Belastingdienst. Toch zitten er wel degelijk verschillen in, zoals een ander taalgebruik en een andere opbouw. Hieronder lees je hoe je een dergelijke nepbrief kunt herkennen om te voorkomen dat criminelen je geld aftroggelen.

Grote verschillen

De opmaak van de brief lijkt hetzelfde als die van de Belastingdienst. Tekstueel zitten er echter grote verschillen in. Zo is de zinsopbouw verkeerd en wordt er in de brief gesproken van ‘ik’, terwijl de Belastingdienst dat nooit doet. Ook het rekeningnummer is verkeerd en niet van de Belastingdienst. Controleer voor dat je geld overmaakt eerst of het bankrekeningnummer daadwerkelijk van de Belastingdienst is. Vergelijk het nummer met eerdere aanslagen. Twijfel je nog aan de echtheid? Bel dan de Belastingdienst om de aanslag en het bankrekeningnummer te controleren. Je kunt ook inloggen op ‘Mijn Belastingdienst’ of ‘Mijn Toeslagen’ om te controleren of de aanslag klopt.

Meld een valse brief

Heb je een valse brief gekregen? Meld dit dan aan de Belastingdienst.

(Bron: Twitter.com/Belastingdienst / Fraudehelpdesk.nl)

Fiscus waarschuwt voor nepbrief

Tripadvisor NL 600x300






Back To Top