EEM Groepenkasten

Waarschuwing voor de gezondheid van je huisdieren

schoonmakenKlazienaveen – Waarschuwing voor de gezondheid van je huisdieren, zo luidt de tekst wat een tijdje geleden door Facebook gebruikster Carine Carpels uit België geplaatst is.

Carine schrijft:

Een poosje terug had ik een buurman die zijn 5 jaar oude Duitse Herder moest laten inslapen wegens leverfalen. De hond was helemaal gezond tot een paar weken daarvoor, daarom lieten ze een autopsie doen om te zien wat de oorzaak was. De leverfuncties waren ongelooflijk hoog, alsof de hond een of ander vergif had binnen gekregen. De hond werd altijd binnen gehouden en wanneer hij naar buiten ging was er altijd iemand bij hem, zodat het niet waarschijnlijk was dat hij iets onbekends te pakken had gekregen.

Mijn buurman begon een zoektocht door alle voorwerpen in huis. Toen hij de Swiffer Wetjet in zijn handen had, ontdekte hij in kleine lettertjes een waarschuwing: “Kan schadelijk zijn voor kleine kinderen en dieren.” Hij belde het bedrijf om te vragen wat de samenstelling was van het schoonmaakproduct en stond verstomd toen hij vernam dat een van de ingrediënten antivries was. (feitelijk werd hem verteld dat het een bestanddeel was dat een molecuul verschilde van antivries)

Zodoende had de hond, alleen maar door te lopen over de vloer die met dit product was schoongemaakt en vervolgens zijn poten te likken, alsmede te eten uit zijn etensbakken die op diezelfde vloer stonden, voldoende van de oplossing binnengekregen om zijn lever te vernietigen. Kort na de dood van de hond, stierven de twee katten van zijn huishoudster wegens leverfalen. Ook zij gebruikte Swiffer Wetjet voor snelle poetsbeurten op de vloer. Op de katten werd geen autopsie verricht, daardoor konden ze het bedrijf niet aanklagen. Maar ze hebben ons wel gevraagd dit verhaal te verspreiden onder zoveel mogelijk mensen, zodat zij hun dieren niet op deze wijze verliezen.

ALSTUBLIEFT VERTEL HET VERDER! aldus Carine Carpels. Het schijnt dus dat deze stoffen erg gevaarlijk kunnen zijn en dus niet zo onschuldig zijn als men ons wil doen geloven. Het is maar dat u het weet, en er in ieder geval rekening mee kan gaan houden met het gebruik ervan. Het klinkt wel erg aannemelijk!Back To Top