EEM Groepenkasten

Waarschuwing voor onstuimig weer

Stormachtig weer Klazienaveen Weeronline

Klazienaveen – Stormdepressies bepalen het weer in onze regio en dat zullen we de komende dagen goed kunnen merken. Aan zee heerst vaak een stormachtige wind met daarnaast kans op zware windstoten. De temperaturen liggen vandaag en morgen ver boven het langjarig gemiddelde.

Vanochtend een paar druppels regen in het zuiden van het land, verder meest droog en bewolkt. De zuidwestenwind maakt meteen indruk. Aan zee is de zuidwestenwind hard tot stormachtig met in het noordwestelijk kustgebied mogelijk even storm, kracht 9. Boven land is de wind overwegend krachtig. Daarnaast hebben de kustprovincies kans op zware windstoten tot ongeveer 100 km/uur.

Vanmiddag blijft het grotendeels bewolkt en droog. In de loop van de middag neemt de wind tijdelijk in kracht af. De temperatuur komt uit op 9 graden op de Wadden en 12 in het uiterste zuiden van het land. Tegen de avond neemt de neerslagkans toe en vanavond volgen perioden met regen, daarnaast neemt de wind weer toe tot stormachtig aan zee en is er wederom kans op zware windstoten. De avond verloopt verder regenachtig.

In de nacht naar zaterdag trekt de meeste neerslag naar het oosten weg, helemaal droog lijkt het niet te worden. Het wordt een erg zachte nacht met vooral in het zuiden temperaturen boven de 10 graden. De zuidwestelijke wind neemt toe naar vrij krachtig tot krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig. In de kustprovincies komen zware windstoten voor van 80-90 km/uur.

Zaterdag bevinden we ons in erg zachte lucht. De temperatuur loopt op tot mogelijk 15 graden in het zuiden van het land. Het weerbeeld is grijs met vooral in de middag kans op buiige neerslag op nadering van een koufront uit het noordwesten. Ook zaterdag hebben we met stormachtige wind te maken, in het noordwesten mogelijk weer even storm, kracht 9. Daarnaast geldt voor het hele land kans op zware windstoten. Vooral tijdens buien kan de wind hoge snelheden behalen.

Zondag wordt een gure dag met kans op een paar felle buien met korrelhagel en een klap onweer. De temperatuur komt dan met maxima rond 7 graden weer aanmerkelijk lager uit. De gevoelstemperatuur komt zelfs niet hoger dan 4 of 5 graden. De stormachtige wind is ook zondag gewoon van de partij, de kans op zware windstoten is wel wat kleiner.

Na het weekend krijgen we nog meer depressies op bezoek. Het blijft dus waaien en regenen in Nederland.

(Bron: weeronline.nl)Back To Top