EEM Groepenkasten

Walk4Energy op 2 oktober, jij doet toch ook mee?

walk4energy energy4kids headerOranjedorp – Op zondag 2 oktober worden diverse wandeltochten georganiseerd onder de naam “Walk4Energy”. Jij doet toch ook mee? Het is niet alleen gezond voor je zelf, maar levert ook nog iets op voor de Stichting Energy4Kids.

Stichting Energy4Kids

Walk4Energy wordt georganiseerd door Betty Enninga, Marian Schepers, Alie Kloostra en Jeannette Kiers. De opbrengst van Walk4Energy komt allemaal ten goede van Stichting Energy4Kids. Stichting Energy4Kids zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte omdat voor deze ziekte nog geen medicijn is ontwikkeld. Van alle kinderen die deze ziekte heeft wordt 70% niet volwassen en 50% van de kinderen overlijdt voor hun 10e verjaardag.

Energy4Kids Walk4Kids 2016 - 01

Walk4Energy

Walk4Energy betekent ‘Wandelen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte’. Er zijn diverse afstanden vanaf 1,5, 5, 10, 15 en 25 km. Bij de 1,5 en 5 km zijn de paden verhard, zodat deze afstanden ook toegankelijk zijn voor minder valide mensen en kleine kinderen. Het doel is om mensen meer te laten bewegen en het grootste doel is natuurlijk om geld in te zamelen voor Stichting Energy4Kids, zodat er meer onderzoek kan worden gedaan naar medicatie tegen deze zeldzame ziekte. De inschrijfkosten inclusief consumptie en herinnering zijn slechts volwassenen € 6.00 per persoon en kinderen t/m. 12 jaar betalen slechts € 3.00.

“Het komt steeds dichter bij. De mensen praten er steeds meer over.”, vertelt Betty Enninga. “Er komt toch best wel heel veel bij kijken. Alles regelen, sponsoren, afstanden, accommodatie, spullen inkopen, noem maar op. We maken ook Goody Bags met allerlei leuke spulletjes om weg te geven. We hebben geen idee hoeveel mensen aan de wandeltochten mee zullen doen, maar iedereen die zich van te voren opgeeft via e-mail (betty@enninga.nl) of via Facebook is in ieder geval verzekerd van een Goody Bag.”

“Het is in grote lijnen allemaal al klaar. De puntjes moeten nog even op de i. Het is veel werk, maar ook leuk. We hebben overal al posters opgehangen en flyers uitgedeeld en krijgen heel veel positieve reactie en toezeggingen van mensen die allemaal mee willen lopen.”

Vliegerfestival

Betty: “Vorige week hebben we nog een leuk bedrag van € 1.400 gekregen via het Vliegerfestival. Het geweldig. Leuk man. Ook het vliegerfestival op zich is zo mooi. Echt heel mooi om te zien, al die vliegers. Tijdens het festival werden onder andere vliegers verkocht waarbij de opbrengst naar onze stichting ging. Zo was er iemand die een vlieger kocht voor € 40,00, hij doneerde de vlieger weer en die werd vervolgens voor nog eens € 49,00 verkocht. Dus € 89,00 voor één vlieger! Echt geweldig!”

stichting energy4kids vliegerfestival emmen

Vele activiteiten

“Het begon allemaal vorig jaar met de Alpenchallenge. Dat is geweldig goed bevallen en daaruit is het wandelevenement voortgekomen. Ik doe dat niet alleen hoor. Ik doe dat samen met Marian Schepers, Alie Kloostra en Jeannette Kiers. Wij organiseren samen Walk4Energy. Het Dorpshuisbestuur zorgt voor de ontvangst, de koffie, drinken en dergelijke en de Activiteitencommissie zorgt voor alle activiteiten op het plein.”

Tijdens het evenement zijn er heel veel dingen te doen. Naast een natje en een droogje is er bijvoorbeeld ook een springkussen voor de kinderen (gesponsord door Attractieverhuur EVOR uit Oranjedorp). Ook Clown Laura van Laura Events is aanwezig. Iedereen kan zich voor slechts € 2,00 laten schminken en de volledige opbrengst is voor Energy4Kids.

Dweilorkest Dinges treedt op tijdens de kortste afstand, de 1,5 km. Op de andere afstanden zijn diverse stops. Zo is er op de 10 km een stop bij Theeschenkerij De Groene Trambrug aan de Veenvaart. Bij de 15 en 25 km is er een stop bij ’t Mooiste Stee in Barger-Oosterveld. Ook hierbij is (een gedeelte van) de opbrengst voor Stichting Energy4Kids. Jumbo Supermarkt in Klazienaveen sponsort het fruit. En zo zijn er nog veel meer.

“Echt geweldig allemaal dat iedereen dat allemaal wil doen!”, besluit Betty.

Door de natuur en langs de Veenvaart

De wandelroutes van Walk4Energy zijn allemaal zorgvuldig uitgestippeld en lopen veel door de natuur en langs de Veenvaart. De Stichting is ook vertegenwoordigd op het Veenvaartfestival op 3 en 4 september.

walk4energy energy4kids flyer

Tripadvisor NL 600x300
Energy4Kids


Back To Top