EEM Groepenkasten

Walk4Energy: “Wandelen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte” (deel 1)

walk4energy energy4kids spandoekOranjedorp – Na het fantastische AlpenChallenge van vorig jaar organiseert Betty Enninga tezamen met Marian Schepers, Alie Kloostra en Jeannette Kiers de Walk4Energy, een super leuk wandelevenement waarbij de opbrengst volledig ten goede komt van de Stichting Energy4Kids. Hoe hun dat afgaat lees je in een aantal columns van Betty Enninga. Vandaag deel 1.

“September 2015: een maand waar we enorm naar toe hebben geleefd met al onze acties en voorbereidingen. En wat was het een fantastische ervaring.

Om na deze fantastische AlpenChallenge niet in een zwart gat te vallen riep ik al gauw dat een wandelevenement organiseren me wel een leuke uitdaging leek. Tja en als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb dan moet dat (meestal) ook gebeuren.

Samen met mijn sportieve vrienden: Marian, Jeanette en Alie bedachten we de naam: Walk4Energy. Wandelen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte t.b.v. Stichting Energy4Kids.

Energy4Kids Walk4Kids 2016 - 01

Wandelroutes uitzetten: hilariteit

Zo gepiept dacht ik……. Alie wandelt erg veel en weet de mooiste paadjes in de omgeving. Ook Marian wandelt veel, maar die is meer van de kilometers maken. (Nijmeegse 4-daagse).  En ik, ik heb het tijdens het wandelen druk met onze 4-voeter Mats die nog wel enige opvoeding kan gebruiken.

Jeanette zie je het meest op de mtb, beetje crossen door de bossen. Moet zeggen dat het ook wel erg handig is om met de mtb wat routes te verkennen, tenminste dat dacht ik.

walk4energy energy4kids bettie-op-fietse

Het was maart 2016, beetje mistig en koud met zo’n 2 graden boven nul. Na een poosje fietsen kwam ik op een schouwpad. Prachtig pad om te lopen maar om te fietsen iets minder. Keien, bramenstruiken en al gauw liep me het zweet over de rug, ppfffff. Na een aantal km te hebben gefietst kwam ik voor een overgelopen sloot terecht. Nu had ik 2 opties: teruggaan (werd al moe van de gedachte) of natte voeten krijgen. Ik ging voor het laatste. Maar het bleef niet bij natte voeten want ik kwam al gauw tot mijn knieën in het water.

Ik dacht (als rasechte Groninger): “nait soezn mor deur broezn.”

Totdat ik op een 2e plas stuitte. Het leek eerder een vijver en er was geen weg terug!! Tot bijna aan mijn kruis ben ik door het water gekomen (nu kan dit ook gauw met mijn korte benen) en dacht: “Ze staan hier vast ergens met een camera verdekt opgesteld.” Lollig vond ik het allang niet meer. Maar een warme douche en een kop chocolademelk maakte het al gauw weer goed.

Al met al kan ik zeggen dat we met ons vieren erin geslaagd zijn om een paar prachtige routes uit te zetten. We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk door de natuur te gaan. Je ontkomt er niet aan om ook door stukje industriegebied te lopen, maar daarna word je weer rijkelijk beloont met het natuurschoon.

Ik hoop dat de wandelaars die 2 oktober (tijdens Walk4Energy, red.) meelopen dit net zo ervaren.

 walk4energy energy4kids natuur

Opgeven voor Walk4Energy

walk4energy energy4kids goodiebagInmiddels is het persbericht de deur uit en stromen de opgaven binnen. We hebben deze dag 500 goed gevulde goodiebags om uit te delen. Wandelaars die zich van te voren opgeven hebben daar als eerste recht op.

Op het dorpsplein in Oranjedorp is op 2 oktober ook van alles te beleven.

Er zijn verschillende afstanden, van 1,5 tot 25 km. De kortste afstanden zijn ook toegankelijk voor minder validen en kleine kinderen. Opgeven kan via Facebookpagina Energy4Kids of mail naar: betty@enninga.nl.

Lees ook: Walk4Energy op 2 oktober, jij doet toch ook mee?

Smartlappenkoor HEERLIJK LEED staat dan gezellig te zingen in hun vrolijke outfit.

Clown Laura zal aanwezig zijn om de kinderen te schminken.

Ook is er een springkussen voor de kinderen aanwezig gesponsord door EVOR Oranjedorp.

Tijdens de route zal het dweilorkest Dinges de wandelaars vermaken met hun vrolijke noot.

En nog veel meer maar daar kom ik volgende week op terug.

Walk4Energy

Betty

Nieuwsgierig geworden? Wil je meer weten? Kijk dan eens op de Facebookpagina van het evenement Walk4Energy.

walk4energy-energy4kids-lamas-impalas

Langs de wandelroute

walk4energy energy4kids natuur

Langs de wandelroute

walk4energy energy4kids heerlijk leed

Heerlijk Leed

walk4energy energy4kids clown laura

Clown Laura

walk4energy energy4kids dinges

Dinges is aanwezig bij de kleinste afstanden

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top