EEM Groepenkasten

Wandelexcursie Bargerveen met Staatsbosbeheer Het Veenland

adder, nederlandZwartemeer – Zaterdagochtend 18 april organiseert Staatsbosbeheer Het Veenland een wandelexcursie in het Bargerveen. Dit onder de titel ‘Machogedrag bij Adders’.

Tijdens deze wandeling zal er gezocht worden naar adders die in deze periode het ‘macho gedrag’ vertonen. Maar ook zal er naar alle waarschijnlijkheid de ‘gladde slang’ en andersoortige reptielen te zien zijn. De wandelexcursie is onder deskundige begeleiding, en er wordt u ook uitleg gegeven over het gebied zelf en alle andere flora en fauna.

Aan de deelnemers wordt gevraagd om stevige, waterdichte wandelschoenen/laarzen te dragen. Ook is er voldoende tijd om te fotograferen, dus niet vergeten een camera mee te nemen. Ook een verrekijker kan nuttig zijn om mee te nemen.

Deelname

De wandelexcursie start om 8.00 uur en zal ongeveer tot ongeveer 10.00 uur duren. De startlocatie is de grote parkeerplaats vlakbij de vogel-kijk-hut in het Bargerveen-Noord. Bij slecht, koud weer gaat de excursie niet door en wordt het 24 uur uitgesteld. Dan wordt het op de zondagochtend gehouden. De deelnamekosten zijn voor kinderen tot 12 jaar €2,50 en volwassenen betalen €5,-

Aanmelden bij boswachter Erik Bloeming is noodzakelijk M 06-53199389 of via e.bloeming@staatsbosbeheer.nl of Jan Rocks 0591-315770

(Bron: staatsbosbeheer.nl)

Tripadvisor NL 600x300
Algemeen


Back To Top