EEM Groepenkasten

Wandelexcursie naar slaapplaatsen spreeuwen en ganzen in Bargerveen

bargerveen

Foto: Bert en Inge Schoonewille

Zwartemeer – Zondag 16 november en zondag 23 november 2014 is er een wandelexcursie naar de slaapplaatsen van spreeuwen en ganzen in het Bargerveen.

Deze wandeltocht wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer Het Veenland. Tijdens deze wandelexcursie kunnen de deelnemers kennis maken met dit grote en goed beschermde natuurgebied dat van zeer groot belang is als rust- en overnachtingplaats van vele vogelsoorten. Vele tienduizenden vogels maken dagelijks gebruik van dit unieke gebied.

Deze wandelexcursie gaat onder andere naar het “Land van Koopman”, de grootste slaapplaats van Nederland. In oktober zijn daar nog ruim een kwart miljoen spreeuwen geteld. Tijdens de invallende duisternis wordt met name gekeken naar de invallende groepen spreeuwen en de duizenden overvliegende ganzen. Ondertussen zal de boswachter van alles over deze vogels en het bijzondere hoogveen vertellen.

Aanmelden

Wilt u ook genieten van deze unieke ervaring? Meldt u dan wel even van te voren aan. Zonder aanmelding kunt u helaas niet meedoen. Aanmelden kan bij de boswachter, via telefoonnummer 06 – 53 19 93 89 of via e-mail: erik@meetingnature.nlBack To Top