EEM Groepenkasten

Wandelexcursie ‘reptielen en amfibieën’ door het Bargerveen

groene kikker meetingnature bargerveenBargerveen – Op zondag 9 september aanstaande houdt Staatsbosbeheer Het Veenland een spannende wandelexcursie met als onderwerp ‘reptielen en amfibieën’ door het Bargerveen. De wandeling begint om 9.30 uur en duurt ongeveer 2 uur.

‘Reptielen en amfibieën’

Staatsbosbeheer Het Veenland organiseert op zondagochtend 9 september deze altijd weer spannende wandeling. We lopen door het noordelijke deel van het Bargerveen natuurgebied, het Meerstalblok. Met een ervaren gids, die de juiste plekjes weet, is de kans groot dat we enkele leuke en bijzondere dieren aan gaan treffen. Diverse kikkersoorten springen en kruipen nu overal door het gras. Groene kikkers loeren je aan en vooral talrijk zijn nu de jonge heikikkers. Met een beetje geluk zien we een gladde slang, een wurgslang net als de python. Maar ook de enige gifslang van Nederland, de adder, komt in het Bargerveen volop voor. Over het gebied en andere flora en fauna wordt tevens van alles vertelt.

Tip: stevig, dicht schoeisel dragen en verrekijker/fototoestel meenemen

Aanmelden

Wil jij graag meewandelen? Meld je dan van te voren even aan via e-mail: e.bloeming@staatsbosbeheer.nl of bel met Jan Rocks, telefoon: (0591) 31 57 70.

WWWW

Wat: Wandelexcursie ‘Reptielen en amfibieën’
Waar: Kantoor Staatsbosbeheer Het Veenland, Kamerlingswijk 83 O.Z., 7894 AJ Zwartemeer
Wanneer: Zondag 9 september 2018 van 09.30 tot 11.30 uur
Wat kost het: € 4,00 per persoon (kinderen tot 12 jaar € 2,50)

(Foto: meetingnature.nl)

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top