EEM Groepenkasten

Wandelprogramma ‘Elke stap telt’: waar sportiviteit en gezelligheid samen gaat

Wandelprogramma Elke stap telt gemeente EmmenRegio – De buurtsportcoaches voor senioren van de gemeente Emmen nodigen alle inwoners van 55 jaar en ouder uit voor een informatiebijeenkomst van het wandelprogramma ‘Elke stap telt’.

De buurtsportcoaches voor senioren van de gemeente Emmen nodigen alle inwoners van 55 jaar en ouder uit voor een informatiebijeenkomst van het wandelprogramma ‘Elke stap telt’. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 21 september 2017 van 13.30 tot ca. 15.00 uur in het bewonersbedrijf ‘Op eigen houtje’ aan de Lemzijde 87- 88 in Emmerhout. De nieuwe groep gaat in oktober weer van start.

In 10 weken een betere conditie

In tien weken tijd jouw conditie verbeteren zodat het je lukt om een paar kilometer te wandelen. Of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van 20 kilometer. Dat is in het kort het doel van ‘Elke stap telt’. Het wandelprogramma is voor iedereen verschillend. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau aan de conditie.

Wandeltest

Voor de eerste wandelbijeenkomst wordt een wandeltest afgenomen. Aan de hand van de testresultaten wordt jouw instapniveau bepaald en krijg je een stappenteller en een individueel opbouwprogramma.

Wandelen en gezelligheid

Naast het opbouwen van de conditie is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en samen een mooie wandeling te maken. Zo ontmoet je andere deelnemers en kun je afspreken om ook op een ander moment in de week samen met iemand te wandelen.

Extra informatie

Naast het wandelen ontvang je informatie over gezondheid-gerelateerde onderwerpen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld  een actieve leefstijl,  juiste wandeluitrusting of regulier sportaanbod. Een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid.  De kosten voor de 10-weekse wandelprogramma zijn € 35,- per persoon.

Aanmelden startbijeenkomst

Wandel je met ons mee of wil je eerst nog meer informatie? Aanmelden kan bij Esther Witte, buurtsportcoach voor senioren van de gemeente Emmen: e-mailadres: e.witte@emmen.nl of telefoonnummer: 06 – 11563864.

Het wandelprogramma start op donderdag 5 oktober 2017.

Sport


Back To Top