EEM Groepenkasten

Wat gaat koning Willem-Alexander doen tijdens zijn bezoek aan de Schaapskooi?

koning willem-alexander koningin maxima veenkolonien emmer-compascuumWeiteveen – Aanstaande donderdag 27 september komt koning Willem-Alexander naar Weiteveen om de splinternieuwe schaapskooi in het Bargerveen, de grootste van Nederland, te openen. Maar wat gaat hij nou allemaal doen tijdens zijn bezoek?

De koning zal eerst een rondje met de Veenland Express maken. Deze rijdt via de Zuidersloot naar Weiteveen en gaat door de Plantsoenweg, Ingenieur Biewengaweg en Ambachtsweg naar de schaapskooi. Rond 11.00 uur zal de koning daar arriveren.

In de schaapskooi zal de koning worden bijgepraat over het dierenverblijf, waar ruim 1.000 schapen en 110 runderen bivakkeren, en over de ontwikkeling van het Bargerveen.

Lees ook: Koning Willem-Alexander doet officiële opening schaapskooi Weiteveen

Oplopen met de schapen

Daarna, rond 11.30 uur, opent de koning letterlijk de schaapskooi door de deuren te openen. Hij zal samen met schaapsherder Luuc Bos een stukje het hoogveenreservaat inlopen, richting het uitzichtpunt van eetgelegenheid Bij Wollegras. Daar zal dorpsvoorzitter Henry Scheper iets vertellen over de geschiedenis van het gebied.

Daniël Lohues

Vervolgens zal de koning in het bezoekerssteunpunt Bij Wollegras een praatje maken met betrokken organisaties, ondernemers en inwoners over de manier waarop zij bijdragen aan de ontwikkeling van het gebied. Het koningsbezoek wordt afgesloten met een kort optreden van Daniël Lohues.

Beperkt toegankelijk voor publiek

Bij de schaapskooi is er ruimte voor het publiek om alles te volgen. Daarvoor zijn speciale vakken ingericht. De ruimte is echter beperkt, waardoor het terrein slechts gedeeltelijk toegankelijk is voor publiek. De schaapskooi zelf is tijdens het bezoek alleen toegankelijk voor genodigden. Wie geen plekje in een van de vakken heeft weten te bemachtigen kan kijken naar een groot tv-scherm dat staat opgesteld bij de fietsenstalling bij de schaapskooi. De koffie en wat lekkers staan klaar.

Ontvangstcomité

Het ontvangstcomité bestaat uit kamerheer Mas Boom, Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma, burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen, voorzitter Nynke Houwing van bestuurscommissie Bargerveen-Schoonebeek, gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie Drenthe, F. Sickelmann, Landesbeauftragte für regionale Landesentwicklung Niedersachsen, Duitsland en directeur Sylvo Thijsen, van Staatsbosbeheer.

Nynke Houwing is gastvrouw en zal de koning gedurende het bezoek.

Parkeren

Het wordt aangeraden om lopend of met de fiets naar de schaapskooi te komen. Auto’s kunnen in het dorp parkeren. Er zijn parkeerregelaars aanwezig om alles in goede banen te leiden. Vanaf het centrum waar de auto’s geparkeerd kunnen worden en de schaapskooi is het ongeveer 10 minuten lopen. Voor mensen die minder goed ter been zijn rijden er pendelbussen.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top