EEM Groepenkasten

Wat weet jij nog van de winter van 1979?

Klazienaveen Drenthe ondergesneeuwd 1979 sneeuwstorm sneeuw

Kun jij je de sneeuwstorm van 14 februari 1979 nog herinneren? Die winterdag waarop complete dorpen in Drenthe waren ingesneeuwd?

De winter van 1979 staat te boek als een zeer strenge winter, met flinke vorst en veel ijzel. In 2 dagen tijd kelderde de temperatuur van +10 graden naar -15 graden en plaatselijk zelfs -25 graden met een hoop sneeuw in het noorden.

Sneeuwstorm

Het ‘hoogtepunt’ van deze winter kwam in de nacht van 13 op 14 februari. Toen volgde een historische sneeuwstorm, waarbij Drentse dorpen compleet van de buitenwereld werden afgesloten. De wereld leek eventjes stil te staan.

Het verkeer kon geen kant op, de stroom viel op diverse plekken uit, ziekenhuizen waren onbereikbaar. Toch betekende de winter van 1979 niet alleen maar ellende, het zorgde ook voor sneeuwpret en een gevoel van saamhorigheid.

Klazienaveen Drenthe ondergesneeuwd 1979 sneeuwstorm sneeuw

Deel je foto’s en je verhaal!

Veel Drenten zullen zich die dag, bijna 40 jaar geleden, nog goed kunnen herinneren. Waarschijnlijk zijn er ook veel foto’s of zelfs films gemaakt.

Heb jij een heel mooi of bijzonder verhaal? Heb jij mooie foto’s, dia’s of films uit Klazienaveen? Laat het ons dan vooral weten! Stichting Historisch Klazienaveen wil in samenwerking met Klazienaveen24.nl op 14 februari aanstaande aandacht besteden aan deze bizarre winter. Stuur een e-mail naar info@historischklazienaveen.nl, dan nemen wij contact met je op.

(Bovenstaande foto’s zijn ingezonden door Wil Kwaks)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top