EEM Groepenkasten

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2019?

goede voornemens

We hebben weer een compleet nieuw jaar voor de boeg. Hoe ga jij 2019 start? Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Januari is dé maand van de goede voornemens. Veel mensen vinden het heerlijk om weer nieuwe plannen te maken en nieuwe doelen te stellen.

Goede voornemens

Heb jij nog geen idee? Hieronder enkele goede voornemens om het nieuwe jaar knallend te beginnen!

Meer bewegen

Je kan hardlopen, fietsen, naar de sportschool, maar ook elke dag een stukje wandelen doet al wonderen. Ga bijvoorbeeld elke ochtend een klein rondje lopen, ga eens op de fiets naar de winkel of naar je werk, neem de trap in plaats van de lift. Zoek eventueel een ‘sportmaatje’, met z’n tweeën is gezelliger en zo heb je ook direct een stok achter de deur.

Gezonder eten

Voel je beter door gezond(er) te eten. Maak daarvoor een eetplanning voor de hele week, dat maakt het makkelijker. Schrijf alle maaltijden op, van ontbijt tot diner, zodat je precies weet wat je gaat eten.

Hierdoor is de kans kleiner dat je naar iets ongezonds grijpt.

Stop met slechte gewoontes

Januari is hét moment om afscheid te nemen van je slechte gewoontes.

Stop met roken, drink minder, eet gezonder. Zondigen mag wel een keertje, maar doe het wel met mate.

Minder stressen

Probeer stress zoveel mogelijk te vermijden. Stress is namelijk heel slecht voor je lichaam. Stress zorgt ervoor dat je lichaam het stresshormoon cortisol aanmaakt, waardoor je makkelijker vet vasthoudt.

Doe eens wat dingen voor jezelf, ga eens lekker ontspannen, neem een heerlijk bad, ga eens naar de sauna of ga er eens een weekendje tussen uit. Durf ook eens een keertje ‘Nee’ te zeggen. Dat scheelt tijd en stress.

Ga niet meer lijnen

Weg met die strenge diëten. Eet gewoon waar je zin in hebt. Doe dat echter wel met mate, neem bijvoorbeeld kleinere porties.

Maak (meer) tijd voor je partner vrij

Investeer in je partner en in jezelf, dus in je relatie. Maak eens wat (meer) tijd vrij voor je partner.

Schrijf je goede voornemens op

Begin 2019 met een paar goed, maar vooral realistische, doelen te stellen en schrijf die op. Dan kun je hier op elk moment even naar terugkijken en voorkomt dat je ze na een paar weken alweer vergeet. Het is niet alleen handig, maar ook heel leuk om over een tijdje eens te zien wat je al hebt bereikt. Hang je voornemens op een plek waar je het vaak ziet, bijvoorbeeld op de koelkast of op je computer. Dan werkt het als een goede reminder.

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2019?

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top