EEM Groepenkasten

Water in het buitenland niet overal even betrouwbaar

wmd waterkraan stromend water kraanwaterNiet overal ter wereld is het water uit de kraan van een dusdanige kwaliteit dat je het zonder meer kunt drinken. In Nederland en vele delen van Europa is dat geen probleem, maar dat is lang niet overal het geval. Als het water een beetje apart smaakt is op zich niet erg, zolang het maar verantwoord is om het water te drinken, en dat is lang niet altijd het geval.

Flessen water kopen

Helaas kun je niet in elk vakantieland het water zonder meer uit de kraan drinken. De kwaliteit van het kraanwater verschilt nogal van land tot land. Twijfel je over de kwaliteit van het water in het buitenland? Drink dan alleen water uit een fles. Als je flessenwater in de horeca koopt, moet je altijd eerst even controleren of de fles nog ongeopend is. In sommige gevallen bevat de fles dan namelijk alsnog kraanwater. Ook ijsklontjes zijn in de meeste gevallen gemaakt van kraanwater, pas daar dus ook altijd mee op.

Vooraf goed informeren

Voordat je op vakantie gaat kun je beter eerst goed informeren of het kraanwater in het vakantieland van je bestemming voor ons wel drinkbaar is. Met name in de tropen en heel veel niet-westerse landen is het drinken van kraanwater sterk af te raden. In Europa zou al het kraamwater veilig moeten zijn, maar helaas kun je ook daar niet altijd op rekenen. Informeer je dus altijd vooraf goed. Ben je toch aangewezen op het drinken van kraanwater, kook dan het water eerst goed over en laat het weer afkoelen voordat je het drinkt.

(Bron: wmd.nl)Back To Top