EEM Groepenkasten

Wederom groot alarm bij Rademakers Gieterij in Klazienaveen

rademakers gieterij brand klazienaveen-22-11-2016Klazienaveen – Vanochtend even over half 8 was er weer groot alarm bij Rademakers Gieterij in Klazienaveen. Diverse brandweerauto’s en politiewagens rukten uit.

Oorzaak van de brand is dat er in de gieterij een oven te heet is geworden, aldus een woordvoerder van de brandweer.

“De druk in een van de ovens was zo ver opgelopen, dat de kunststof platen op het dak van de gieterij in brand vlogen”, zegt de woordvoerder. Er zijn geen mensen gewond geraakt.

Dak in brand

Doordat het dak in brand stond en er direct vlammen uit het gebouw sloegen, rukte de brandweer uit met extra materiaal. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het vuur inmiddels onder controle, ook al is het nog niet helemaal uit.

In september was er ook al brand bij het bedrijf. Toen ging er iets mis bij een transportband in de kelder van het bedrijf.

De rookontwikkeling uit de grote toren is in ieder geval veel heftiger dan toen. In een mum van tijd zag de omgeving blauw/zwart van de rook. Ook boven het kanaal hing een dikke wolk.

Lees ook: Brand bij Rademakers ontstaan door verstopping in smeltoven

Lees ook: Brand bij Rademakers Gieterij in Klazienaveen (nu met FILM)

Het personeel had zich bij de poort en/of in de kantine verzameld. Auto’s en vrachtwagens mogen voorlopig het terrein niet meer op.

Later meer >>>

rademakers gieterij brand klazienaveen-22-11-2016 rademakers gieterij brand klazienaveen-22-11-2016 rademakers gieterij brand klazienaveen-22-11-2016 rademakers gieterij brand klazienaveen-22-11-2016

rademakers gieterij brand klazienaveen-22-11-2016

rademakers gieterij brand klazienaveen-22-11-2016

(Bron: RTV Drenthe / Foto’s: Lammert Schoonewille/Henk Lambers)Back To Top