EEM Groepenkasten

Week van de pleegzorg: Leger des Heils zoekt pleegouders

pleegzorg gezocht in drentheRegio – In de week van de pleegzorg vraagt het Leger des Heils aandacht voor het tekort aan pleegouders. In Drenthe is het Leger des Heils actief op zoek naar pleegouders en heeft een wervingscampagne gestart.

Als Leger des Heils vinden we het belangrijk om een kind in zijn of haar vertrouwde omgeving te laten opgroeien. Soms is het echter nodig dat een kind tijdelijk in een ander gezin moet opgroeien. We zoeken dan naar een plaatsing binnen het familie of sociale netwerk. Als dat niet lukt zorgen we voor een plaatsing binnen een pleeggezin. Naast plaatsingen voor langere tijd, betreft het ook crisis- of weekendplaatsingen.

Informatieavond 16 november

Er is echter een groot tekort aan pleeggezinnen. Dit is een landelijke trend en ook in Drenthe merken we dat het moeilijk is om pleegouders te werven. Het Leger des Heils roept daarom mensen op om te komen op de informatieavond op 16 november in Emmen over pleegouder worden bij het Leger des Heils. Je kunt je hiervoor via de website aanmelden: www.legerdesheils.nl/noord/pleegouder-worden.

pleegzorg gezocht in drenthe

Tripadvisor NL 600x300
Algemeen


Back To Top