EEM Groepenkasten

Het weer tijdens het 34e Drenthe Loopfestijn

weersverwachting Klazienaveen 34e Drenthe Loopfestijn 28-05-2017In het noorden en westen schijnt de zon en blijft het droog. In het zuiden en oosten is het wisselend bewolkt en kan een onweersbui ontstaan. Het wordt 20-25 graden in de kustprovincies, 25-28 in het binnenland en in het zuidoosten kan het plaatselijk 30 graden worden. Vanavond neemt in het zuiden de kans op een bui toe. Morgen is het warmer met 24 tot 34 graden.

Vanochtend is het in het noorden en westen flink zonnig. Over de zuidoostelijke helft trekken wolkenvelden, maar zijn er ook zonnige perioden. Vanuit België trekken enkele regen- en onweersbuien over Noord-Brabant. Later in de ochtend kunnen ook Limburg en delen van Gelderland te maken krijgen met een bui.

Vanmiddag blijft het zuiden en zuidoosten te maken houden met wolkenvelden, zon en kans op een felle regen- of onweersbui. In het noorden, midden en westen is het droog met zonnige perioden. Het wordt 20-25 graden in de kustprovincies, 25-28 verder in het binnenland en in het zuidoosten en oosten kan het 29-30 graden worden. De wind is zwak tot matig en draait in de loop van de middag van het westen tot zuidwesten naar het westen tot noordwesten.

Vanavond neemt in het zuiden de bewolking toe en maakt ook het zuidwesten kans op een regen- of onweersbui. Later op de avond en komende nacht heeft het hele land te maken met wolkenvelden en lokaal een regen- of onweersbui. De temperatuur daalt naar 11-14 graden in het noordoosten, 14-16 in de centrale delen en in Zuid-Limburg is het met 18 graden bijzonder zacht.

Volgende week

Morgen wordt het nog één keer flink warm met 26 tot 28 graden in het noorden en westen van het land en 29 tot 31 in de zuidoostelijke helft. In het oosten van Brabant en in delen van Limburg en de Achterhoek kan het 32-34 graden worden. In de ochtend zijn er enkele wolkenvelden, maar daarna gaat de zon flink schijnen. De wind is meest matig en komt uit het zuiden tot oosten.

Later in de middag neemt in het zuidwesten de bewolking toe. In de avond kan in het zuidwesten een onweersbui ontstaan die daarna richting het midden van het land trekt. Later op de avond kan op meer plaatsen een bui ontstaan en daarbij kan onweer voorkomen. In het oosten en zuidoosten blijft het lang droog.

Dinsdag is de echte warmte voorbij en wordt het 18 tot 22 graden in de kustprovincies en 23 tot plaatselijk 25 graden in de rest van het land. Er zijn dan wolkenvelden en zonnige perioden. In de ochtend kan plaatselijk wat regen vallen. In de middag blijft het in het westen droog. In het oosten is kans op een paar buien, maar zonder onweer.

De dagen daarna verandert weinig aan de temperatuur en daarmee is het iets warmer dan normaal. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af en het blijft op een enkele bui na droog.

(Bron: weeronline.nl / Afbeelding: weer.nl)Back To Top