EEM Groepenkasten

Het weer tijdens het Loopfestijn-weekend

knmi weersverwachting zondag 29 mei 2016Vanmiddag ontstaan verspreid over het land buien en daarbij is kans op onweer, hagel en veel regen. Het wordt 18 graden op de Wadden tot plaatselijk 25 in het oosten. In Klazienaveen wordt het vandaag (licht) bewolkt met in de middag kans op een onweersbui en een temperatuur rond de 24 graden.

Zondag ontstaan opnieuw onweersbuien en dan stijgt de kans op lokale wateroverlast. Volgens buienradar.nl is er rond 11.00 uur kans op regen en daarna zelfs op onweer. In de loop van de middag zal het zoals het nu lijkt droog blijven en zal het kwik oplopen tot zo’n 22 graden.

Weersverwachting weeronline.nl

Stevige regen- en onweersbuien

Vanmiddag ontstaan verspreid over het land buien en daarbij is kans op onweer, hagel en veel regen. Het wordt 18 graden op de Wadden tot plaatselijk 25 in het oosten. Zondag ontstaan opnieuw onweersbuien en dan stijgt de kans op lokale wateroverlast. Maandag is het grijs en heel nat, daarna verbetert het weerbeeld.

Vanochtend kan het wat nevelig zijn en lokaal is het mistig. Gelukkig schijnt op veel plaatsen ook de zon. Het is overwegend droog, maar in het oosten komen ook wat buien voor.

Vanmiddag ontstaan er vooral in het binnenland regen- en onweersbuien. Plaatselijk kan veel regen vallen en (grote) hagelstenen zijn zeker mogelijk. In de kustregio’s is ook kans op buien, maar deze zijn over het algemeen lichter. Daar waar geen bui voorkomt schijnt vaak de zon. De temperatuur stijgt naar 18 graden op de Wadden, 22-23 in de Randstad en in het oosten kan het plaatselijk 25 graden worden.

Vanavond komen er nog steeds buien voor, maar later neemt de neerslag af. De nacht verloopt met een enkele bui en wisselend bewolkt. De temperatuur daalt naar een graad of 13.

Morgen komt er meer bewolking voor dan vandaag. De dag begint met enkele buien, maar geleidelijk neemt vanuit het zuidoosten de buienactiviteit toe. De buien trekken langzaam over en er kan in korte tijd veel regen vallen. Naast regen komt ook hagel voor en kan het onweren.

Maandag is het een groot deel van de tijd bewolkt en zal het vaak regenen. In de middag kan het onweren en door een matige tot vrij krachtige noord(west)enwind wordt het 16 graden in het westen tot 20 in het oosten.

De dagen daarna valt er minder neerslag en vanaf woensdag wordt het zonniger. De middagtemperatuur stijgt naar 19 tot 23 graden.

(Bron: buienradar.nl / weeronline.nl / knmi.nl)Back To Top