EEM Groepenkasten

Wéér verandering in carbid-regels voor Emmen

carbid schieten gemeente emmen klazienaveenKlazienaveen – Inwoners van Erica kunnen met oudejaarsdag toch op hun traditionele locatie voor café The Spot carbid afschieten. Tenminste, als het aan het B&W van Emmen ligt. Dat met het Dagblad van het Noorden op haar website.

Burgemeester en Wethouders passen de regels opnieuw aan op verzoek van de fractie van het CDA. Door deze aanpassing wordt het bepaalde uitzonderlijke gevallen mogelijk af te wijken van de de nieuwe APV, die nauwelijks een maand in werking is. De gemeente Emmen heeft die APV aangepast, nadat een rechter vorig jaar meeging met klachten van twee inwoners van Noordbarge.

Lees ook: Definitief besluit locaties carbidschieten bekend

Bezwaar

Inwoners van Noordbarge maakten bezwaar tegen het afschieten van carbid vlakbij hun woning. Hierbij deden ze een beroep op de APV, die door de gemeente niet gehandhaafd werd. In die oude APV stond dat carbid op een afstand van 75 meter van woonhuizen moest worden geknald, maar er was vrijwel niemand die zich daar aan hield. In de nieuwe APV is de afstand weliswaar versoepeld tot 50 meter, maar wel is afgesproken dat de gemeente geen oogje meer dichtknijpt.

Lijst met 135 locaties

Als gevolg van deze nieuwe APV heeft het college een lijst met 135 locaties gemaakt, waarop echter naast Noordbarge ook traditionele plakken in Westenesch en Erica ontbraken. Vooral bij de eigenaar van Café The Spot in Erica was het hiermee absoluut niet eens. Hij voelde zich slachtoffer van deze aanpassing, die misschien in Noordbarge noodzakelijk was, maar niet in Erica. In Erica klaagde nooit iemand over het schieten met carbid op oudejaarsdag.

Aanpassing

Op verzoek van het CDA boog het college zich over een aanpassingsmogelijkheid, waardoor het mogelijk is om in bijzondere gevallen af te wijken van deze nieuwe APV. De raad moet zich daar met spoed over buigen. Zo definitief als de lijst onlangs werd aangekondigd blijkt het dus toch niet te zijn.

(Bron: dvhn.nl)Back To Top