EEM Groepenkasten

Weersverwachting: eind deze week tropisch warm

tropisch warm bloed heet zon weerEind deze week wordt het tropisch warm in Nederland. Voor het eerst dit jaar zal het kwik de tropische grens van 30 graden passeren, aldus de weersverwachting.

Eind komende week zal het naar verwachting landinwaarts 31 tot 33 graden worden, waarbij de maxima de tweede helft van deze week van 16 naar 27 graden zullen schieten. Aanvankelijk is het zonovergoten, maar in het weekeinde zal er hier en daar kans op een onweersbui zijn.

Weersverwachting komende week

Vandaag veel hoge bewolking en op de meeste plaatsen droog. Morgen lijkt het wel herfst door perioden met lichte regen en een stevige wind. De dagen daarna keert de zon terug en wordt het warmer met op vrijdag 23-28 graden. De warmte is van korte duur want in het weekend wordt het waarschijnlijk 18-23 graden.

Vanochtend vroeg kan plaatselijk even de zon schijnen, daarna is het overwegend grijs door velden hoge bewolking.

Vanmiddag lost de bewolking voor een deel op en breekt vanuit het westen regelmatig de zon door. Er ontstaan stapelwolken en mogelijk een sporadische bui. Met 15 graden in het noordwesten en 17-18 in het zuidoosten zou je niet zeggen dat de meteorologische zomer is begonnen. De wind is zuidwestelijk en meest matig van kracht.

Vanavond neemt in het westen de bewolking weer toe en vannacht kan in de kustprovincies lokaal een beetje regen vallen.

Morgen is het bewolkt met vooral in de noordwestelijke helft perioden met lichte regen of motregen. In Limburg is het overwegend droog en kan de zon kortstondig doorbreken. Er staat een stevige zuidwestenwind. In het binnenland is de wind (vrij) krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer komt een harde wind te staan met kans op (zware) windstoten van 70-80 km/uur. Op de westelijke Wadden kan de wind stormachtig zijn.
In het zuidoosten kan het 20 graden worden, maar in het noordwesten is het door wind en regen 15-16 graden.

Woensdag blijft het waarschijnlijk droog. Overdag zijn er veel stapelwolken, maar in de avond komt op meer plaatsen de zon tevoorschijn. Met 16 tot 20 graden wordt het ongeveer even warm als op maandag.

Donderdag zijn er zonnige perioden en stijgt de temperatuur naar 20 tot 25 graden. Alleen dicht bij zee is het enkele graden koeler.

Daarna krijgen we te maken met behoorlijk warme lucht, maar de warmte is waarschijnlijk van korte duur. Vrijdag wordt het in het zuidoosten 28-29 graden en ligt de tropische waarde van 30 graden binnen handbereik. In de kustprovincies komen de maxima uit tussen 23 en 26 graden. In de loop van de middag kunnen enkele onweersbuien over het westen van het land trekken en in de avond stijgt ook in het binnenland de neerslagkans.

Koele lucht dringt zich op vanuit het westen waardoor de kans op een tropisch weekend sterk is afgenomen. Gelukkig zijn er ook perioden met zon en het wordt waarschijnlijk 18 tot 23 graden.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top