EEM Groepenkasten

Weersverwachting: Koude nacht met mist en gladheid

mist stroommast hoogspanningsmastVanavond en vannacht is kans op mist en gaat het lokaal 6 graden vriezen. Morgen is een koude dag met ook zon. In de ochtend vriest het en is er kans op mist. Het wordt niet warmer dan 3-5 graden en daar waar de mist hardnekkig is blijft het kouder. Ook maandag is het koud met zon, maar daarna neemt de bewolking toe, stijgt de kans op regen en wordt het zachter.

Vanavond koelt het snel af en in de nacht krijgen we op uitgebreide schaal vorst. In Twente kan het lokaal 6 graden vriezen en in Zeeland, de Kop van Noord-Holland en op de Wadden komt de temperatuur rond of net onder het vriespunt uit. Op veel plaatsen kan mist ontstaan en in het noordoosten komt mist op grote schaal voor.

Morgenochtend is het koud en kan het op veel plaatsen mistig zijn. Bovendien kunnen de wegen glad zijn. Gedurende de ochtend lost de mist op de meeste plaatsen op en maakt plaats voor zonneschijn. Vooral in het noordoosten kan de mist hardnekkig zijn. De maximumtemperatuur komt uit tussen 3 en 5 graden. Als de mist lang blijft hangen blijft de temperatuur rond het vriespunt steken. De wind komt uit het oosten en is zwak tot matig van kracht.

De avond en nacht verlopen vrij helder met weinig wind. Op veel plaatsen ontstaat mist en de temperatuur duikelt naar beneden. Op de meeste plaatsen gaat het 3 tot 5 graden vriezen en lokaal in het oosten daalt de temperatuur richting -10 graden.

Weersverwachting vanaf maandag

Maandag is het in de ochtend opnieuw koud en op verschillende plaatsen mistig. Zeker op fietsbruggen en viaducten kan het glad zijn. In sommige gebieden blijft het ochtendgrijs lang hangen, terwijl elders het zonnetje goed te zien is. Onder de mist blijft het misschien de hele dag vriezen en in het zonnetje wordt het een graad of 4.

In de avond en nacht kan het weer mistig worden en gaat het op veel plaatsen vriezen. In Zeeland neemt de bewolking toe stroomt zachtere lucht de provincie binnen, waardoor de temperatuur mogelijk boven nul blijft.

Dinsdag is het in de ochtend vaak grijs door nevel of mist, maar kan lokaal de zon zich tonen. Vanuit Zeeland breidt de bewolking zich landinwaarts uit en bereikt in de middag de noordelijke provincies. Met de bewolking stroomt ook zachtere lucht het land binnen. In het oosten van Groningen wordt het niet veel warmer dan 2 of 3 graden, maar in Zeeland en Limburg stijgt de temperatuur naar een graad of 7.

Woensdag is er overdag veel bewolking en is lokaal een beetje regen mogelijk. De temperatuur ligt tussen 5 graden in het noordoosten en 8 in het zuidwesten. In de ochtend staat er een zwakke tot matige zuidoostenwind, maar in de middag draait de wind naar het zuidwesten en trekt aan naar matig tot vrij krachtig.

De dagen daarna blijft de temperatuur in de nachten boven nul en stijgt overdag de temperatuur in het hele land naar een graad of 10. De bewolking voert de boventoon en er kan regelmatig regen vallen. De wind komt uit het zuidwesten en kan in het noordwestelijk kustgebied geregeld krachtig waaien.

(Bron: weeronline.nl)Back To Top