EEM Groepenkasten

Weersverwachting Pinksterweekend: Meest droog

weer weersverwachting klazienaveen pinksteren pinksterweekend 03-06-2017Het is op veel plaatsen bewolkt en verspreid over het land komen buien voor. Vanmiddag heeft vooral het binnenland te maken met enkele buien en in het oosten is kans op een klap onweer. In het westen is het dan op veel plaatsen droog met wat zon. Het wordt 20-26 graden. Morgen is het minder warm, maar wel zonniger en meest droog. Ook maandag is het redelijk weer.

De dag is op veel plaatsen bewolkt begonnen en vooral in het noorden en oosten valt lokaal wat regen. Boven de Noordzee bevinden zich stevige buien en daar krijgt het westen komende uren mee te maken. Hierbij is kans op een klap onweer. De temperatuur ligt in de vroege ochtend rond 16 graden en zal geleidelijk oplopen.

Vanmiddag wordt het in het westen overal droog en heeft juist het oosten kans op buien. Lokaal nog met een klap onweer. De grootste buienkans is er voor Limburg. In het westen komt de zon af en toe tevoorschijn. Wel zijn er veel velden hogere bewolking.

Bij een matige westenwind wordt het maximaal 20 graden aan zee en 25-26 graden in Limburg, het oosten van Brabant, de Achterhoek en Twente.

Vanavond is vooral in het zuidoosten nog enige tijd kans op buien. In de rest van het land is het overwegend droog en vannacht wordt het overal droog. Vanuit het westen klaart het op en het koelt af tot circa 12 graden.

Morgen, Eerste Pinksterdag, blijft het op de meeste plaatsen droog. In de westelijke helft van het land is er veel ruimte voor de zon. In het oosten ontstaan fikse stapelwolken en langs de oostgrens zou het lokaal tot een bui kunnen komen. Er staat een matige, aan zee soms vrij krachtige, westenwind en het wordt 17 graden op Texel tot 21 in Eindhoven.

Maandag, Tweede Pinksterdag, wordt het met 20-23 graden weer iets warmer. De dag start met veel ruimte voor de zon, maar later op de dag neemt de kans op enkele buien toe. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten.

Dinsdag en woensdag lijken behoorlijk natte dagen te worden met geregeld buien en weinig ruimte voor de zon. Met maxima rond 17 graden is het aan de koele kant.

Later in de week en volgend weekend houden we waarschijnlijk wisselvallig weer. Wel zou het weer flink warmer kunnen worden, al is de temperatuurverwachting nog behoorlijk onzeker.

(Bron: weeronline.nl / Afbeelding: weer.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top