EEM Groepenkasten

Weg Klazienaveen-Emmen kan nu worden verdubbeld

n862 weg tussen klazienaveen en emmenKlazienaveen/Emmen – Voor de gemeente Emmen is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan. De gemeente is namelijk eigenaar geworden van de N862, de weg tussen Klazienaveen en Emmen. Hierdoor kan de gemeente eindelijk werk gaan maken van de verdubbeling van deze weg.

De gemeente en de provincie Drenthe maakten vandaag bekend dat ze het eens zijn geworden over een wegenruil. Emmen krijgt zoals gezegd de N862 en de provincie krijgt de N391, de weg tussen Emmen en Ter-Apel, inclusief de Rondweg.

Drukst bereden weg

Binnen de gemeente wordt al 10 jaar lang gesproken over een verdubbeling van de N862. De A37 werd in 2007 in plaats van een 2-baansweg een 4-baansweg en werd daardoor, samen met de toegangswegen, steeds belangrijker in het verkeersnetwerk binnen de gemeente. Een verdubbeling van de N862 is noodzakelijk om een goede doorstroming van het verkeer te kunnen waarborgen. De N862 is, samen met de Rondweg, de Hondsrugweg en de Boermarkeweg, één van de drukst bereden wegen binnen de gemeente.

Lees ook: Vraagtekens over verdubbeling van de weg Klazienaveen – Emmen

Lees ook: Eerste voorstellen over verdubbeling weg Klazienaveen-Emmen (N862)

Betere doorstroming

De provincie wil zelf graag een betere doorstroming op de N391, de weg Emmen-Ter-Apel inclusief de Rondweg. Daaraan zijn de afgelopen jaren al diverse verbeteringsmaatregelen getroffen. De Rondweg is inmiddels volledig verdubbeld en er zijn op diverse punten ongelijkvloerse kruisingen aangelegd. Als het aan de provincie ligt mag ook de grote hoeveelheid stoplichten wel wat minder.

De N391 wordt momenteel omgebouwd tot een 100-kilometer weg. De Rondweg bevindt zich echter in de bebouwde kom, waardoor de maximum snelheid daar 70 km/h zal blijven.

(Bron: emmen.nu / Afbeelding: Google Maps)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top