EEM Groepenkasten

Weg Snikke, welkom nieuw evenemententerrein?

zandvlakte de snikkeKlazienaveen – Voor een aantal weken terug is het gebouw ‘De Snikke’ helemaal tegen de vlakte gegaan. Na de sloop is het terrein vrijwel onmiddellijk helemaal ‘schoon’ opgeleverd.

Op deze locatie is ondertussen een zwarte zanderige vlakte ontstaan met ervoor een veel mooier groen grasveld. De foto’s zijn vanaf De Omloop gemaakt en er is een fraai open terrein op te zien, waarbij je zo naar het politiebureau, het Astra Theater en snackbar The Corner kunt kijken.

‘Wat gaat er met het lege terrein gebeuren?’

De vraag is nu gerezen, en waarschijnlijk niet alleen bij de redactie: ‘Wat gaat er met het lege terrein gebeuren?’ Met het komende evenement voor aanstaande zaterdagavond 20 augustus in het verschiet, kwam de logische gedachte opzetten: ‘Wat zou dit een leuk evenemententerrein kunnen worden’. Er staan nog wat oude bomen ertussenin, die zouden eenvoudig verplaatst kunnen worden naar de zijkant. Het hoeft nog niet eens bestrating te zijn wat het zwarte zand gaat bedekken, goed vlakrijden en gewoon gazon erin. Dit zou dan een fantastisch groot ‘open’ terrein zijn, geschikt voor velerlei doeleinden.

Misschien heeft de eigenaar van het terrein ook geen idee wat er mee te doen, maar buiten de eventuele evenementen om kan het misschien als centrale parkeerplaats blijven dienen als er in het centrum zelf iets georganiseerd wordt. Het centrum kan dan eventueel helemaal autovrij (hiermee neemt de veiligheid voor fietsers en voetgangers ook weer mee toe) gemaakt worden. Misschien kunnen we dit dan ook met gebak en een leuk evenement gaan vieren… Bedenk, dit is maar een idee….plattegrondDe rode stip geeft het standpunt aan vanaf waar de foto genomen is. Rechtuit kijkend ziet u het politiebureau en uiterst links staat de Kruiskerk.panorama oude marktplein

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top