EEM Groepenkasten

Wegen in Klazienaveen krijgen toch strepen

Antares KlazienaveenKlazienaveen – De gemeente Emmen gaat een flink aantal wegen binnen de bebouwde kom in Klazienaveen en andere omliggende dorpen alsnog van strepen voorzien.

Dit naar aanleiding van klachten over de Zijtak Oostzijde in Nieuw-Amsterdam, meldt het Dagblad van het Noorden zaterdag. In Klazienaveen zullen de Dordsedijk, Brugstraat, Antares, Langestraat en Dordseweg van extra belijning worden voorzien. In Nieuw-Amsterdam gaat het om de Zijtak en de Dikke Wijk, in Zwartemeer de Eemslandweg en de Zuidervaart. In Weiteveen komen strepen op de Dordseweg en in Nieuw-Schoonebeek op de Europaweg.

Tot voor kort wou de gemeente geen strepen zetten op wegen binnen de bebouwde kom waar een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur geldt. De reden daarachter was dat weggebruikers door het ontbreken van belijning beter zouden opletten en daardoor minder hard zouden rijden. Er werd wel een uitzondering gemaakt voor wegen met een S-bocht, hele drukke wegen (zoals de Dordsestraat in Emmen) en dubbele wegen (zoals de Van Schaikweg in Emmen).

Levensgevaarlijk

De Zijtak Oostzijde in Nieuw-Amsterdam was aanvankelijk wel voorzien van belijning, maar nadat die in 2015 onder handen was genomen, keerde de belijning niet terug. Volgens inwoners van Nieuw-Amsterdam en Zandpol was dat levensgevaarlijk, vooral in het donken, omdat het dan moeilijk is om je te ori├źnteren, zeker als er dan ook nog tegenliggers aankomen. De Zijtak ligt parallel en het kanaal en daar wil je met je auto niet in terechtkomen, aldus dorpsbewoners.

Plaatselijk Belang Zandpol drong, met steun van Plaatselijk Belang Nieuw-Amsterdam/Veenoord, bij de gemeente aan op maatregelen. Dat werd destijds afgewezen, maar inmiddels is de gemeente overstag gegaan en heeft besloten wegmarkeringen aan te brengen. De gemeente concludeerde dat het raadzaam is om op zo’n 10 andere straten ook de wegmarkering aan te passen. Dat betreft straten waar weinig huizen aan staan. Daar worden strepen midden op de weg aangebracht. Straten met veel huizen en geen stoepranden worden voorziening van belijning aan de zijkanten.

(Bron: Dagblad van het Noorden / Afbeelding: Google Maps)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top