EEM Groepenkasten

Wel degelijk mensen bereid om zich in te zetten voor openbare toiletten in Klazienaveen

openbare toiletten klazienaveenKlazienaveen – Volgens de gemeente zouden er geen mensen zijn die bereid zijn om zich in te zetten voor openbare toiletten in het centrum van Klazienaveen. Niets is echter minder waar. Bertus Hemme uit Klazienaveen is wel degelijk bereid zich daarvoor in te zetten.

Servicepunt

Bertus Hemme zegt er al jaren mee bezig te zijn. In 2009 lanceerde hij al een plan voor een servicepunt in het centrum van Klazienaveen. Daarin zouden dan niet alleen openbare toiletten komen, maar ook een bewaakte fietsenstalling, een reparatiedienst, een was- en strijkservice en zelfs een wachtruimte voor het openbaar vervoer. Tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis heeft destijds de raadsleden daarover ingelicht. Daarna heeft hij er echter helemaal niks meer van vernomen.

De gemeente heeft onlangs weer aangegeven geen commerciële partners voor een openbaar toilet in Klazienaveen te kunnen vinden. Daardoor wil het nu zogenoemde zelfreinigende units gaan plaatsen. Toen Hemme dit onlangs las, wist hij niet wat hij zag. Volgens hem is er in en bij zo’n unit geen enkele controle, waardoor het onherroepelijk één grote smeerboel gaat worden. Des te vreemder vindt hij het dat er nergens over zijn plan wordt gesproken of geschreven.

Niks meer vernomen

Met behulp van huidige wethouder René van der Weide van Wakker Emmen, toen nog raadslid, heeft Hemme 5 jaar geleden het plan gelanceerd. Van der Weide heeft Hemme toen geholpen met het opstellen van een verhaal om tijdens de commissievergadering te kunnen presenteren. De aftrap was daarmee gegeven en de zet was toen aan het college van burgemeester en wethouders. In al die tijd heeft Hemme echter niks meer van de gemeente over zijn plan vernomen. Totdat hij in de krant en op internet las dat er zelfreinigende units zouden komen.

In het plan van Hemme zouden mensen van Buurtsupport het servicepunt kunnen runnen. Eventueel kan daarvoor ook een commerciële partij worden gezocht. Hij heeft zijn plannen voorgelegd aan Buurtsupport, vertegenwoordigers van onder meer de handelsvereniging HAVEKA in Klazienaveen en de erkende overlegpartner, voorheen Dorpsraad. Iedereen reageerde toen zeer positief, aldus Hemme.

Gesprek met wethouder Van der Weide

In een recent gesprek tussen Bertus Hemme en wethouder René van der Weide (Wakker Emmen) heeft de laatste Hemme de ruimte gegeven om met een uitgewerkt voorstel te komen. Van der Weide heeft aangegeven het plan nog steeds te waarderen. Het plan moet echter wel verder worden uitgewerkt. Daarvoor heeft Hemme nu de ruimte gekregen. De inmiddels 65-jarige Hemme weet echter nog niet of hij nogmaals zijn schouders onder dit unieke plan zal zetten.Back To Top