EEM Groepenkasten

Gratis activiteiten door Welzijngroep Sedna in Week van de Opvoeding 2017

week van de opvoeding sednaKlazienaveen – Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Opvoeden gaat niet altijd vanzelf en kan best een uitdaging zijn.

Ongeveer een kwart van de ouders maakt zich wel eens zorgen over de opvoeding en de helft hiervan voelt zich regelmatig tekortschieten. Soms zitten de oplossingen in onverwachte hoek en loop je daar tegenaan door ‘out of the box’ te denken en ‘buiten de lijntjes’ te kleuren. Want iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal en eigen behoeften, niemand hoort in een hokje.

Opvoeden en ouderschap

Van maandag 2 oktober tot en met zondag 8 oktober 2017 vindt daarom de Week van de Opvoeding plaats. De hele week staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Het thema van 2017 is ‘Buiten de lijntjes’. Tijdens de Week van de Opvoeding worden landelijk talloze gratis activiteiten voor kinderen, jongeren, ouders, opvoeders en professionals georganiseerd. Ook Welzijnsorganisatie Sedna organiseert op donderdag 5 oktober en zaterdag 7 oktober gratis activiteiten.

Welzijngroep Sedna (Centrum Jeugd en Gezin) in Klazienaveen organiseert allerlei activiteiten die aansluiten bij het landelijke thema ‘Buiten de lijntjes’. Op donderdag 5 oktober is er in samenwerking met de buurtsportcoaches een ‘Ren je Rot!’- spel, voor kinderen van groep 6/7/8! Dit spel laat kinderen op actieve wijze nadenken over gezonde voeding. Wat weet jij al van gezonde voeding? En is wat je eet wel zo gezond? De activiteit start om 14:00 uur in sporthal de Zon (Leeuw 1, Klazienaveen) en is om 15:30 uur afgelopen.

Creatieve en actieve workshops

Op zaterdag 7 oktober zijn er vanaf 11.00 uur in het WGC Klazienaveen (van Echtenskanaal NZ 161) leuke, creatieve en actieve workshops voor het hele gezin. Daarnaast komt er een inspirerende gastspreker die op interactieve wijze ouders en opvoeders laat nadenken over Positief Opvoeden: Hoe zie jij dat als ouder en opvoeder? Waar loop jij tegenaan? Welke creatieve opvoedoplossingen gebruik jij bij je kind(eren)? Wat kunnen anderen leren van jouw manier van opvoeden? Wat vind jij belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je?

De Week van de Opvoeding

De Week van de Opvoeding vindt elk jaar plaats en is bedoeld voor alle ouders/opvoeders en kinderen in Nederland. De Week van de Opvoeding draait om aandacht. Aandacht voor ouders, voor kinderen, voor professionals die met elkaar de opvoeding op zich nemen. Een mooie kans om ervaringen over opvoeden te delen, bevestiging te geven én te krijgen en de gewone alledaagse vragen aan elkaar te stellen. Want opvoeden doe je samen!

Naast de hierboven genoemde activiteiten draait deze week vooral om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Het gaat hierbij om het bewust worden van het gewone dagelijkse opvoeden, stellen van opvoedvragen aan mede-ouders/opvoeders én professionals, het betrekken van je eigen omgeving bij de opvoeding en het stimuleren van nieuwe initiatieven op het gebied van positief en gezond opvoeden én opgroeien.

Iedereen is van harte welkom!

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top