EEM Groepenkasten

Wereldduurrecord Sjoelen Brikkenmikkers in volle gang

Brikkenmikkers Wereldduurrecord 2016Klazienaveen – Bij de Brikkenmikkers in Klazienaveen zijn ze vanochtend om 9.00 uur begonnen met het Wereldduurrecord Sjoelen: 25 uur achtereen sjoelen.

Aan deze recordpoging doen niemand minder dan Geesje van der Linde (meervoudig en regerend Wereld Kampioene), Elly Mensen (meervoudig Nederlands Kampioene en Wereld Kampioene) en Jonas Klunder (meervoudig Nederlands Kampioen bij de jeugd) mee.

Er wordt gespeeld wordt volgens het systeem 20-2-systeem, bekend van de Wereld Kampioenschappen. Dat houdt in 20 schijven en maar 2 beurten.

Vandaag zijn er tal van activiteiten, zowel buiten als binnen. Uiteraard wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Er is een luchtkussen en gratis ranja voor de kinderen.

Lees ook: Brikkenmikkers gaan voor wereldduurrecord sjoelen: 25 uur gesjoel voor het goede doel

Brikkenmikkers Wereldduurrecord 2016

Jonas Klunder

Koppelmarathon

Vanavond om 18.00 uur gaat ook de koppelmarathon met 2 personen over 80 bakken van start. Iedereen mag hier aan meedoen. De bedoeling is om met z’n tweeën over 80 bakken te sjoelen. Halverwege, zo rond middernacht, zal er een uurtje pauze zijn. Rond de klok van 7.00 – 7.30 uur zullen dan de deelnemers dan waarschijnlijk alle 80 bakken gehad hebben, waarna ze gezellig met z’n allen gaan ontbijten.

Het Wereldduurrecord Sjoelen zal rond 10.00 uur afgelopen zijn als alles goed verloopt. Geesje, Elly en Jonas hebben er dan 25 uur op zitten. Op het moment van de foto’s hebben ze er al bijna 7 uur opzitten en de eerste ongemakjes dienen zich al aan, en dat terwijl ze nog 18 uur te gaan hebben.

Brikkenmikkers Wereldduurrecord 2016

Elly Mensen

Kom ze steunen

Ze kunnen uw steun dus goed gebruiken. Kom ze aanmoedigen of gooi zelf een paar brikken op de grote paardenbak of de extra brede bak waarmee leuke prijzen te winnen zijn. De opbrengst gaat volledig naar de CliniClowns.

De Brikkenmikkers
In de kelder van school “De Planeet”
Horizon 76
Klazienaveen

Brikkenmikkers Wereldduurrecord 2016

Geesje van der Linden

Brikkenmikkers Wereldduurrecord 2016

De extra brede bak: sjoelen voor prijzenBack To Top