EEM Groepenkasten

Wereldlichtjesdag Klazienaveen op 11 december 2016

wereldlichtjesdagKlazienaveen – Ook dit jaar is er weer een Wereldlichtjesdag in Klazienaveen en wel op zondag 11 december 2016.

Vanaf 18.15 uur wordt er gestart met een wandeling vanaf het oude marktplein. Vanaf het oude marktplein gaat de wandeling gezamenlijk naar de Algemene Begraafplaats Klazienaveen aan het Van Echtenskanaal NZ. Iedereen die mee loopt wordt verzocht om zijn of haar eigen lichtje mee te nemen.

De bijeenkomst start vanaf 18.45 uur bij de oude ingang voor de poort van de Algemene Begraafplaats en duurt tot ongeveer 19.45 uur. Wil je de bijeenkomst graag bijwonen, maar wil of kun je niet aan de wandeling deelnemen, dan kun je ook rechtstreeks naar de Algemene Begraafplaats gaan.

Wereldlichtjesdag

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten! De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

wereldlichtjesdag

(Foto’s: Henk Lambers)

 

Algemeen


Back To Top