EEM Groepenkasten

Werkbezoek minister Jet Bussemaker aan Esdal College

selfiefoto leerlingen Esdal College met minister Bussemaker

Leerlingen uit vwo-6 maken een selfie met de minister

Klazienaveen – Maandag 2 februari bracht minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mevrouw Jet Bussemaker een werkbezoek aan het Esdal College. Dit bezoek vond plaats op het Esdal Vakcollege Emmen. De minister kreeg een door derdejaarsleerlingen van de afdeling Horeca, Toerisme en Voeding bereid en geserveerd drie gangendiner aangeboden. Tijdens de maaltijd maakte zij een ronde langs drie tafels, waar zij deelnam aan gesprekken over actuele onderwijsthema’s.

De minister ging met docenten in gesprek over laaggeletterdheid in de regio en de gevolgen hiervan voor het (taal)onderwijs. Met vertegenwoordigers van het Hondsrug College, het Drenthe College en het Esdal College sprak de minister over de initiatieven op het gebied van techniekonderwijs in de regio. Een groepje leerlingen uit vwo-6 sprak met haar over het nieuwe leenstelstel.

Andere gasten waren onder andere de burgemeesters van de gemeente Emmen en de gemeente Aa en Hunze, de wethouders van de gemeente Emmen en bestuurders van het Drenthe College en het Hondsrug College.

Minister Bussemaker heeft het werkbezoek afgesloten met de woorden dat ze onder de indruk was van wat er allemaal in Emmen en omstreken wordt gedaan op het gebied van taal en techniek en het leerzame gesprek dat ze had met de leerlingen. De HTV-leerlingen en hun docenten kregen grote complimenten voor het gastvrije onthaal en de goede verzorging.Back To Top