EEM Groepenkasten

Werkgroep Historisch Klazienaveen omgezet in Stichting

Stichting Historisch Klazienaveen 20160809 - 01Klazienaveen -De Werkgroep Historisch Klazienaveen is sinds afgelopen dinsdag 9 augustus officieel omgezet in een Stichting. Op het kantoor van Veen & Veste Notarissen in Klazienaveen zijn daarvoor de handtekeningen gezet.

De Werkgroep Historisch Klazienaveen is opgericht op maandag 8 februari 2016 door Lammert Schoonewille van Klazienaveen24.nl en Jans Jagt van de Dorpskrant Klazienaveen.

Sinds de oprichting heeft de Werkgroep haar medewerking verleend aan de lezingen van Gerrie van der Veen in het Esdal College over de geschiedenis van Klazienaveen en het Verhalenfestival Klazienaveen Vroeger & Nu in de buurthuizen en het Esdal College. De belangstelling voor zowel de lezingen als het Verhalenfestival was bijzonder groot.

Stichting Historisch Klazienaveen

De Werkgroep Historisch Klazienaveen gaat sinds dinsdag 9 augustus verder als Stichting Historisch Klazienaveen. Op het kantoor van Veen & Veste Notarissen in Klazienaveen werden daarvoor door Jans Jagt (voorzitter), Lammert Schoonewille (penningmeester en secretaris), André Zwake (algemeen bestuurslid) en notaris Fissering de handtekeningen gezet.

Op de foto van links naar rechts: Lammert Schoonewille, Jans Jagt, André Zwake. Op de voorgrond notaris Sirt Fissering.

Logo-Historisch-KlazienaveenNieuwe plannen

Het bestuur van de Stichting bruist van de nieuwe plannen. Op dit moment is de Stichting, in samenwerking met de Bibliotheek Klazienaveen, alweer druk bezig met de voorbereidingen van een lezing met als onderwerp de prachtige geschiedenis van het onderwijs in Klazienaveen. De Stichting en de Bibliotheek proberen hiervoor ook weer Gerrie van der Veen te strikken. De exacte datum van deze lezing is op dit moment nog niet bekend, maar het zal zo als het er nu naar uitziet ergens halverwege november zijn. Zodra er meer bekend is, zal dat via deze website en de Dorpskrant worden bekend gemaakt.

Daarnaast zijn er nog diverse andere plannen die ook op korte termijn nog zullen worden uitgewerkt.

Stichting zoekt (beeld-)materiaal, verhalen etc.

Enkele bedrijven en inwoners van Klazienaveen hebben inmiddels materiaal beschikbaar gesteld. De Stichting is echter continu op zoek naar meer materiaal, zoals (oude) foto’s, ansichtkaarten, filmpjes en andere artikelen die op een of andere manier met Klazienaveen te maken hebben. Heb jij nog materiaal liggen voor de Stichting? Laat het ons weten via info@historischklazienaveen.nl of via 06 – 53 54 53 76. Heb je foto’s of ansichtkaarten, maar wil je ze niet missen? Geen probleem. Wij scannen ze in en je krijgt de foto’s én de gescande foto’s weer terug.

Stichting Historisch Klazienaveen
Adres: p/a Kiel 12, 7891 MS Klazienaveen
Website: www.historischklazienaveen.nl
E-mail: info@stichtinghistorischklazienaveen.nl
Telefoon: 06 – 53 54 53 76 (Lammert) of 06 – 19 87 51 14 (Jans)

Lezing Gerrie van der Veen Oud Klazienaveen 2016

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top