EEM Groepenkasten

Werkstraf en rijontzegging voor vrachtwagenchauffeur

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakKlazienaveen – De 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Duitse Meckenheim is veroordeeld tot een half jaar rijontzegging en een werkstraf van 40 uur voor het overrijden van een andere vrachtwagenchauffeur in Klazienaveen. De rechter achtte hem schuldig aan het verlaten van de plaats van het ongeval.

Lees ook: Officier eist werkstraf en rijontzegging tegen roekeloze trucker

Op 25 augustus 2014 reed de Duitser op de A37 bij het inhalen de spiegelkap eraf van de vrachtwagen van een chauffeur uit Rijssen. De Rijssenaar wilde onderaan de afrit van de A37 bij Klazienaveen de Duitser erop aanspreken. Die trok echter op en reed weg, precies op het moment dat de Rijssenaar naast de vrachtwagen van de Duitser stond.

De vrachtwagenchauffeur uit Rijssen kwam hierbij onder de wielen van de Duitse truck en raakte hierbij zwaargewond. De Duitser had na eigen zeggen niks van het ongeval gemerkt en had ook de Rijssenaar niet zien staan. Kort daarna kon de politie de Duitser aanhouden op het industrieterrein in Klazienaveen.

Ongeloofwaardig

De politie concludeerde na een simulatie met een pop dat de Duitser het wel gemerkt moet hebben dat hij over het slachtoffer heen reed. De rechter vond de verklaring dan ook ongeloofwaardig.

Coma

De zwaargewonde man uit Rijssen werd per traumahelikopter overgebracht naar het UMCG. Daar bleek dat hij onder ander 12 gebroken ribben, breuken in zijn bekken, ingeklapte longen en een gescheurde milt en lever had opgelopen. Hij lag 6 weken in coma. Hoe het op dit moment met hem gaat is niet bekend.

(Bron: RTV Drenthe)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top