EEM Groepenkasten

Werkstraf voor sturen foto’s geslachtsdeel naar kind

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakAssen/Klazienaveen – Het Openbaar Ministerie eiste dinsdag 80 uur werkstraf tegen een 32-jarige man uit Groningen, omdat hij foto’s van zijn geslachtsdeel naar een 14-jarig meisje uit Klazienaveen heeft gestuurd.

Eind 2014 kreeg de Groninger via Facebook contact met het meisje uit Klazienaveen. Eerst gingen de conversaties over wat hun favoriete muziek was, namelijk hardcore. Na een tijdje begon de man echter seksueel getinte berichten te sturen naar het meisje en zelfs enkele naaktfoto’s van zichzelf.

‘Een soort van relatie’

Toen de pleegouders van het meisje de berichten lazen en de foto’s zagen zijn ze begin 2015 naar de politie gestapt. Zij waren ervan overtuigd dat de man uit was op seks met het meisje.

De Groninger beaamde tijdens de rechtszaak dat hij ‘een soort van relatie’ met het meisje had en inderdaad seks met haar wou. Later verklaarde hij echter dat hij helemaal niet uit was op seks met het meisje en dat hij zichzelf achteraf heel dom vindt. Hij vertelde dat hij die periode ‘niet goed in zijn vel’ zat.

De rechter doe op 26 juli uitspraak.

(Bron: emmen.nu)Back To Top