EEM Groepenkasten

Werkstraf van 240 uur voor mishandeling tijdens C’est la Vie

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakKlazienaveen/Assen – De officier van justitie heeft woensdag een werkstraf van 240 uur en een gevangenisstraf van 33 dagen, waarvan 30 dagen voorwaardelijk, geëist tegen een 42-jarige man uit Klazienaveen.

De Klazienavener wordt ervan verdacht tijdens festival C’est la Vie in Emmen een man te hebben mishandeld. De officier vroeg om vrijspraak voor 2 broers uit Assen en Schoonoord. Op 23 juli vorig jaar kwam het tot een confrontatie tussen het slachtoffer en de 42-jarige Klazienavener.

“Toen werd ik boos”

Het slachtoffer was bevriend met de zus van de Klazienavener. De Klazienavener had vernomen dat er ‘iets’ gebeurd zou zijn tussen de man en de dochter van de zus, waardoor de man niet meer welkom was op een verjaardag. De Klazienavener had alleen vermoedens, maar werd boos door de verklaring van de man. De Klazienavener vroeg hem wat er gebeurd was en de man zei dat hij zich schuldig voelde, dat hij haar had proberen te misbruiken en dat het hem speet. “Toen werd ik boos.”, legde de Klazienavener uit in de rechtbank.

Meerdere personen

De Klazienavener heeft toegegeven het slachtoffer meerdere keren te hebben geslagen en geschopt, ook toen het slachtoffer op de grond lag. De 2 broers uit Assen (34) en Schoonoord (36) verklaarden er alleen bij te zijn geweest, maar de man niet te hebben mishandeld. Zij zeggen het slachtoffer niet eens te kennen. Het slachtoffer zegt echter dat hij oor meerdere mensen zou zijn mishandeld, waarbij hij onder meer een gebroken neus, gekneusde ribben en een gebroken oogkas heeft opgelopen.

Diverse ooggetuigen hebben verklaard meerdere mannen te hebben gezien. De rechter confronteerde de broers met de getuigenissen, maar zij bleven ontkennen. Een verklaring die er niet om liegt, aldus de rechter, maar de broers bleven ontkennen. Zij blijven erbij het slachtoffer niet te hebben aangeraakt.

Tegenstrijdige bewijzen

De officier van justitie vroeg om vrijspraak van de 2 broers, omdat de bewijzen niet overtuigend zouden zijn, zelfs tegenstrijdig. “Maar ze hadden de 2 op zijn minst uit elkaar moeten halen.”, aldus de officier. Als het aan de officier ligt hoeft de man uit Klazienaveen niet de gevangenis in, omdat hij al 3 dagen in voorarrest heeft gezeten. Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf is een proeftijd van een jaar gekoppeld.

Op 31 oktober doet de rechter uitspraak.

(Bron: RTV Drenthe)

Tripadvisor NL 600x300






Back To Top