EEM Groepenkasten

*UPDATE* Werkstraf voor trappende ex-voetballer

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakKlazienaveen-Noord – De politierechter in Zwolle heeft vrijdag een 23-jarige voormalig speler van VEV (Klazienaveen-Noord) veroordeeld voor geweld op het voetbalveld. In tegenstelling wat in het Dagblad van het Noorden van vandaag staat vermeld gaat het dus niet om een speler van vv Klazienaveen, maar om een voormalig speler van VEV uit Klazienaveen-Noord.

Zware mishandeling

In maart vorig jaar, tijdens de wedstrijd Rouveen-VEV had de speler van VEV de doelman van de thuisploeg opzettelijk een trap tegen het hoofd gegeven. De rechter veroordeelde hem tot een werkstraf van 200 uur voor zware mishandeling.

De spits van VEV en de doelman van Rouveen kwamen bij een duel om de bal op de grond terecht. De keeper zou daarbij de speler in het kruis hebben geraakt. Als reactie daarop gaf de speler de doelman een trap tegen zijn hoofd. De doelman moest daarop het veld verlaten met een hersenschudding.

Geschorst

Voetbalclub VEV heeft de speler direct na het incident geschorst. Ook de KNVB heeft deze speler direct geschorst.

Volgens de speler van VEV, inwoner van Emmen, was het echter een pijnreactie, omdat ook hij pijn had, namelijk pijn in zijn kruis. Volgens hem zou hij zelfs bloed hebben geplast en bij de dokter zou zijn gebleken dat hij een kneuzing had opgelopen.

Opzet

De officier van justitie was echter van mening dat er sprake was van opzet. “Dit hoort nergens thuis, ook niet op het voetbalveld.”, aldus de officier. Hij eiste een werkstraf van 180 uur en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf. Daarnaast vond de officier dat ook de ingediende schadeclaim van ruim € 4.600,- kon worden toegewezen.

De politierechter was ook van mening dat het opzet was, maar hield het bij een werkstraf, ook al zouden volgens hem de richtlijnen voor mishandeling een gevangenisstraf van 3 of 4 maanden zijn. De rechter hield er echter rekening mee dat er al iets aan het voorval was vooraf gegaan. Hij veroordeelde de speler van VEV tot een werkstraf van 200 uur en een schadevergoeding van € 3.000,-.

(Bron: Dagblad van het Noorden)Back To Top