EEM Groepenkasten

Werkstraffen voor mishandeling tijdens C’est la Vie

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakKlazienaveen – Een 42-jarige Klazienavener is door de rechter in Assen veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een gevangenisstraf van 33 dagen, waarvan 30 voorwaardelijk.

De man uit Klazienaveen heeft op 23 juli vorig jaar, tijdens C’Est la Vie in Emmen, een man mishandeld. Twee broers uit Assen en Schoonoord hebben elk een taakstraf van 40 uur gekregen voor hun rol in de mishandeling.

Lees ook: Werkstraf van 240 uur voor mishandeling tijdens C’est la Vie

De 43-jarige man vermoedde dat er iets was gebeurd tussen de man en zijn nichtje. Daarom werd hij agressief. “Hij zei dat hij zich schuldig voelde, omdat hij haar had proberen te misbruiken en dat dat hem speet. Toen werd ik boos”, verklaarde de Klazienavener 2 weken geleden in de rechtbank.

Voorarrest

Het slachtoffer liep onder meer een gebroken neus, gekneusde ribben en een gebroken oogkas op. De man uit Klazienaveen hoeft niet daadwerkelijk de cel, omdat hij de 33 dagen, waarvan 30 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 1 jaar, al 3 dagen in voorarrest heeft gezeten.

Geen vrijspraak

Tijdens de rechtszaak vroeg de officier van justitie nog om vrijspraak voor de broes uit Assen (34) en Schoonoord (36). Volgens de rechter hebben de broers de mishandeling echter ‘gefaciliteerd’. Zij hebben niet ingegrepen, zijn om het slachtoffer heen gaan staan en één van hen zou zelfs het slachtoffer ten val hebben gebracht, aldus de rechter. Zij kregen beide een werkstraf van 40 uur.

(Bron: RTV Drenthe)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top