EEM Groepenkasten

Wethouder Bouke Arends grof in de fout door te stellen dat “er geen campings in Emmen zijn”

camping sportlandgoed zwartemeer emmenEmmen – De gemeente Emmen heeft dit jaar een absolute wielerprimeur: in tijdbestek van één week, van 20 tot 28 juni, rijden de Nederlandse profrenners het NK tijdrijden en het NK op de weg en tevens rijden de nieuwelingen, junioren en elites zonder contract hun kampioenschap. Het laatste weekend rijden de profs, beloften en vrouwen het ‘grote’ NK. Niet voor niks wordt het ook wel de ‘Emmense Superweek’ genoemd. Voor het eerst worden alle NK’s op wielergebied op de weg samengebald op één locatie in een aangesloten periode.

Een uitgelezen mogelijkheid om de gemeente Emmen goed op de kaart te zetten zou je denken, vooral in het jaar dat Emmen is uitgeroepen tot Culturele Gemeente. Niets is echter minder waar.

Promotie van een paar ton

In het Dagblad van het Noorden van afgelopen donderdag 12 maart staat een heel artikel over de NK Wielersportweken Emmen. Emmen wordt hierin van eind juni tot begin juli de wielerhoofdstad van Nederland genoemd. Een staaltje Emmen promotie van een paar ton.

“Want een camping heeft Emmen niet meer”

“Een betere promotie kun je je niet wensen”, aldus wethouder Bouke Arends in het Dagblad van het Noorden. Het enige nadeel volgens Arends is dat het wel eens moeilijk kon worden voor alle deelnemers en toeschouwers om een slaapplek te bemachtigen “want een camping heeft Emmen niet meer”. Arends doet derhalve in de krant de suggestie om het campingterrein van Retropop, dat op zaterdag 13 juni wordt gehouden, een paar weken te laten liggen.

Er zijn wel veel (mini-)campings in Emmen

Hoezo, “een camping heeft Emmen niet meer”? Even kijken op Google, zoeken op “camping” of “mini camping” en de ene na de andere camping in de gemeente Emmen rolt eruit. Om te beginnen is er natuurlijk een grote camping op het Sportlandgoed in Zwartemeer met alles erop en eraan. Een korte opsomming van de gevonden camping (en dan zullen er best nog wel een paar missen):

En zo zijn er vast nog wel een paar. Zie hier een overzicht van campings op EnergiekEmmen.nl.

Miniman

Reden genoeg voor de eigenaresse van mini-camping Loeksham in Emmen om een stukje te schrijven in de Miniman in het Dagblad van het Noorden. Zij was uiteraard zeer verbaasd om te lezen dat er in Emmen geen campings meer zijn. De eigenaresse laat dan ook terecht weten dat er meerde mini-campings zijn. “Maar helaas worden wij door de gemeente Emmen maar al te vaak over het hoofd gezien en niet serieus genomen!”, aldus de eigenaresse. Zij liet het echter niet bij het stukje in de Miniman alleen. Zij belde ook gelijk maar even met wethouder Arends. En die heeft toegezegd, fluisteren wandelgangen, dat hij in het vervolg op elke persconferentie eerst alle mini-campings van Emmen noemt.

“Of tellen wij niet mee?”

Ook andere (mini-)campingeigenaren lieten zich niet onbetuigd: “Er stond er in Het Dagblad van het Noorden een artikel over het NK Wielrennen dat eind Juni in Emmen zal gaan plaatsvinden.
In dit artikel werd gesteld dat er in Emmen geen campings meer zijn, dit werd ook bevestigd door wethouder Bouke Arends!! En als oplossing hiervoor om tijdens het NK de Retropop camping evt. een week langer in stand te houden, túúrlijk….. als het maar in Emmen is! Hoezo geen Campings?? Het Sportlandgoed heeft een grote Camping en er zijn in de gemeente Emmen legio mini-campings of doen de buitendorpen weer NIET mee?

“Tja….en dan moet je ook nog eens stemmen deze week. ….
“, is de vraag op facebook.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top