EEM Groepenkasten

Wethouder Otter verricht openingshandeling afwateringssysteem Weiteveen

weiteveen, schaapskooi, afwateringssysteemWeiteveen – Aanstaande dinsdag verricht wethouder Jisse Otter van de gemeente Emmen de openingshandeling voor de aanleg van een afwateringssysteem in Weiteveen. Hij zal dit gaan doen door het symbolisch plaatsen van een betonnen afwateringselement.

Het afwateringssysteem wordt aangelegd op verzoek van de inwoners van Weiteveen. Het afwateringssysteem moet ervoor zorgen dat de bewoners die aan de rand van het dorp wonen, minder last krijgen van het grond- en regenwater.

Kinderen

Vooral in verband met de veiligheid van de kinderen hebben de bewoners vorig jaar tijdens een speciale avond aangegeven liever een drain dan een sloot te willen. De nog te plaatsen drain wordt aangelegd aan de achterzijde van de Heidestraat, Kornhoenlaan en de Veltmanlaan in het dorp tussen de rand van het dorp en het bos. Speciaal voor de aanleg van het afwateringssysteem is een stuk van het bos ontdaan van een aantal bomen.

Waterbuffer

De werkzaamheden vormen een onderdeel van de aanleg van de waterbuffer voor Weiteveen. Deze waterbuffer moet ervoor zorgen dan de waterstand in het natuurgebied Bargerveen stabieler wordt, en dat de natuurontwikkeling weer een betere kans krijgt. Daarnaast  worden er maatregelen getroffen om ook de waterstand in het dorp onder controle te krijgen.

Schaapskooi

De voorbereidende werkzaamheden zijn in de loop van vorige maand begonnen. Naast dat er een nieuw stuk natuurgebied erbij komt, er wordt ook een nieuwe schaapskooi gerealiseerd met een bezoekers- en informatiecentrum. Ook komen er nieuwe toegangswegen, bruggen, fiets- en wandelpaden.

Programma

13.00 uur ontvangst directiekeet Oosterhuis aan de Zuidersloot
13.15 uur vertrek te voet naar de locatie achterzijde Heidestraat 20
13.30 uur welkom door Nynke Houwing, Voorzitter Bestuurscommissie
13.45 uur inleiding wethouder Jisse Otter
14.00 uur openingshandeling wethouder Jisse Otter
14.15 uur informele nazit

Parkeren kan langs de Zuidersloot en het ontvangst is in de directiekeet van Aannemer Oosterhuis. De openingshandeling is aan de achterzijde van Heidestraat 20.

Wanneer: dinsdag 18 oktober, vanaf 13.00 uur

(Bron: weiteveen.info)Back To Top