EEM Groepenkasten

Winkeliersvereniging Emmen wil betaald parkeren in buitendorpen

betaald_parkerenRegio – Winkeliersvereniging Emmen Vlinderstad noemt het nieuwe parkeerplan bar slecht en het centrum van Emmen zou onevenredig hard getroffen worden en daarom vindt Vlinderstad dat in de dorpen en wijken betaald parkeren moet worden ingevoerd. Wakker Emmen zijn de uitspraken van de winkeliersvereniging in het verkeerde keelgat geschoten.

Jaarlijks gaat de gemeente Emmen circa 750.000 euro te kort komen op de parkeerexploitatie en daarom zijn extra inkomsten noodzakelijk.

Wijzigingen

Het nieuwe parkeerplan laat diverse wijzigingen zien zoals een stijging van het tarief voor kort parkeren buiten de slagbomen, een dagtarief voor parkeren nabij het Hampshire hotel en een stijging van kosten voor een parkeervergunning. Het overgrote deel van de parkeerplaatsen krijgt geen tariefsverhoging. Het gratis parkeren in de buitendorpen zal wel gehandhaafd blijven. Dit tot tevredenheid van Wakker Emmen.

Belachelijk

Fractievoorzitter Gunnar Jens Bijlsma van Wakker Emmen: ”De uitspraken van Vlinderstad zijn gedaan door de citymanager dhr. de Sevren Jacquet. Met verbazing lezen wij zijn uitspraken. In Emmen centrum wordt voor bijna een half miljard vertimmerd. Een nieuw Dierenpark, een nieuw theater, grote nieuwe pleinen, boulevards en een tunnel. Een totale metamorfose van Emmen centrum, terwijl in verschillende dorpen de verpaupering toe slaat. Een half miljard voor Emmen centrum en de dorpen zouden nog niet eens gratis mogen parkeren? Belachelijk.” Aldus Bijlsma.Back To Top